Škrljevo: Očekujemo borbu za sredinu tablice

HT Premijer liga počinje za vikend. Tim povodom za portal Crošarka svoju je najavu prvenstva dao i predsjednik KK Škrljevo, Vice Sep. Škrljevo je lani ostvarilo zapažen rezultat u Alpe Adria Cupu, zbog čega je “patio” nastup u domaćem prvenstvu. No, Škrljevo je napravilo solidnu rekonstrukciju uz nekoliko dobrih pojačanja s velikim premijerligaškim iskustvom.

Pred Adria Oil Škrljevo je peta sezona u najvišem rangu Hrvatske košarke, smatramo da smo u proteklom razdoblju uspjeli steći status kvalitetnog prvoligaša, stabilnog koji svake godine napravi jedan korak naprijed. Prošle sezone napravili smo veliki uspjeh u Alpe Adria Cupu, osvojivši drugo mjesto, međutim stekli smo veliko iskustvo u igranju sa klubovima koji imaju mnogostruko veće proračune nego ih imaju klubovi našega ranga. Nažalost tu nam je ipak patilo Hrvatsko prvenstvo, nismo imali veliki roster, vukli smo jako puno ozljeda i izgubili smo neke utakmice upravo u tjednima igranja Alpe Adra lige, te smo na kraju radi koš razlike završili na 9.mjestu.

Škrljevo se također odlučilo na dovođenje mladih igrača. Očekuje se dobra posjećenost i pokoja pobjeda više nego lani:

Ove godine složili smo jednu novu momčad, prosječna starost je 23 godine, te smo kombinirali najbolje mlade igrače naše županije sa onima koji imaju kvalitetu i imaju iskustvo igranja HT Premijer lige.   Od prošle sezone tu je samo kapetan Josip Barnjak, reprezentativac koji je već sada ponajbolji igrač lige sa samo 21 godinom, te Dario Cvitković i Mislav Kolić. Došli su nam mladi Benković i Bešić iz Kastva, Vucić iz Kvarnera2010, zatim iz Hermesa mladi Vukovarac Bjelanović 2002 godište, veliki potencijal, te igrači za koje je trener Rajković procijenio da imaju kvalitetu nositi momčad. Prvenstveno Batur koji je došao iz Zaboka, Vrkić i Gospić iz Vrijednosnica Osijek, Šekelja iz Bosne Royal i Pandurić iz Zrinjskog. Nakon odlaska Williamsa, doveli smo Jordan Riewera, odličnog dečka koji će sigurno biti pojačanje što je i pokazao u ovih desetak dana. Veseli nas i povratak našeg Antonia Bobana koji se vratio iz Austrije i sigurno će ovo biti njegova sezona. Ponovno smo složili momčad unutar našeg skromnog proračuna, te ukoliko ne bude ozljeda smatramo da možemo imati uspješnu sezonu, uz našeg trenera Rajkovića i stručni stožer koji daju maksimum u svakodnevnom radu. Atmosfera u klubu je odlična, očekujemo dobre utakmice na Mavrincima, pune tribine i uz razvoj navedenih mladih igrača i pokoju pobjedu više nego prošle sezone. Očekujemo borbu za sredinu tablice, te da budemo težak protivnik svim premijerligašima. – zaključio je predsjednik kluba, Vice Sep.