Škrljevo slavilo u Osijeku

Košarkaški osječkih Vrijednosnica ugostili su momčad Škrljeva u Gradskom vrtu. Gosti su kontrolirali utakmicu u kojoj su vodili većinu vremena. Premda se nisu uspjeli značajnije odvojiti, domaćini su ozbiljno prijetili, ali nisu na kraju uspjeli preokrenuti. Osječane očekuje grčevita borba za opstanak, dok Škrljevo iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jedno od većih iznenađenja prvenstva, uz Šibenik.


HT Premijer liga, 11. veljače

KK Vrijednosnice Osijek – KK Škrljevo 78:83 (25:23, 16:21, 13:19, 24:20)

(Lindbom 19, Šarac 18 – Perković 19, Konjević 16)


Prvi dio protječe u potpunom egalu kojeg je obilježio popriličan broj izmjena u vodstvu. Gosti se međutim odvajaju na plus šest pred kraj poluvremena te polako preuzimaju inicijativu. U uvodnim minutama drugog dijela Škrljevo odlazi do najvećih plus deset (41:51). Osječani uzvraćaju serijom 7:0 te dolaze na minus tri. Međutim, gosti odlaze na ugodnijih devet poena razlike na kraju treće dionice.

Škrljevo u nastavku još jednom potvrđuje svoju kvalitetu. Naime, gosti su održavali prednost do kraja susreta, s uglavnom pet poena viška na svome kontu. Ujedno je i s pet poena razlike utakmica završila, odnosno rezultatom 78:83. Iskoristili su gosti veliki broj izgubljenih lopti, čak 15, od strane Brokera. Obje momčadi su solidno šutirale te je na utakmici postignuta 21 trica.

Related Articles