Petak, 17 rujna, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Škrljevo u Alpe Adria Kupu, HT Premijer liga s osam momčadi u doigravanju

  Vice Sep, predsjednik KK Adria Oil Škrljevo, u razgovoru za Novi list otkrio je planove Škrljeva za novu sezonu.

  - Advertisement -

  Iako se spominjao pristup ABA 2 ligi, čelni ljudi premijerligaša iz Bakra odlučili su se na sudjelovanje u Alpe-Adria Cup-u. Radi se o natjecanju u kojem su već sudjelovali, a od ove sezone dolazi pod pokroviteljstvo košarkaških saveza Slovenije, Austrije, Slovačke, Češke i Hrvatske.

  “Savezi su stali i financijski iza toga, tako da će svim klubovima natjecanje biti besplatno, uz još neke pogodnosti. Vjerujem da je pred tom ligom svijetla budućnost, trebala bi imati i protočnost prema FIBA-inom Europa kupu i biti dobro srednjoeuropsko natjecanje za sve klubove koji financijski ne mogu nešto puno više.” – izjavio je Vice Sep za Novi list.

  Promjene u sustavu natjecanja

  Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza donio je, kako se i najavljivalo, nove propozicije natjecanja – umjesto trokružnog, prelazi se na dvokružni sistem natjecanja nakon kojeg se liga dijeli na dva dijela, Ligu za prvaka i Ligu za ostanak.

  Ono što nije bilo očekivano je promjena broja ekipa koje će izboriti doigravanje. Na prijedlov saveza PGŽ-a usvojen je novitet da u doigravanje ide osam, a ne četiri ekipe kako je prvotno zamišljeno.

  Vice Sep: “Naš prijedlog je bio da nakon lige za ostanak i lige za prvaka ne idu samo prve četiri momčadi u doigravanje, nego i dalje osam, što je naposljetku i prihvaćeno. Dakle, sedma i osma momčad, odnosno prve dvije u ligi za ostanak, također će se pridružiti u doigravanju, što smatramo da je puno zanimljivije i da će dati dodatni motiv tim momčadima da se imaju za što boriti.”

  FOTO: KK Adria Oil Škrljevo

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE