Skupina E: Hrvatska na Ukrajinu ukoliko dobije Grčku

Array

Zanimljiv i neizvjestan susret odigrale su Litva i Ukrajina. Na kraju je slavila Litva rezultatom 70:63 što znači da je Ukrajina zauzela četvrto mjesto u skupini E i ići će na Hrvatsku ukoliko “Otpisani” sutra dobiju Grčku.

Ukrajina je krenula bolje u susret i povela 4:0 tricom uz dodatno pogođeno bacanje Sergiia Gladyra.Litva se razbudila sredinom četvrtine i do kraja prvog perioda prešla u vodstvo. Četvrtina završava vodstvom Litve rezultatom 18:13. Ukrajina je u drugoj četvrtini zaigrala čvršću obranu što je rezultiralo sa samo 13 postignutih koševa Litve koja na poluvremenu svejedno vodi s 32:30.

Treća četvrtina bila je izjednačena, a završila je rezultatom 16:16 što je značilo da nas je očekivala neizvjesna posljednja četvrtina, a tako je i bilo. Litva je vodila sve do šest minuta do kraja utakmice s 50:48, a tricom Gladyra Ukrajina prelazi u vodstvo s 51:50. Nakon toga uslijedila je serija Litve 9:2 koja odlazi na 59:53. Pokušala je Ukrajina do kraja susreta stići prednost, ali sve što su uspjeli je doći na minus dva. Do kraja susreta Litva je bila prisebnija i na kraju slavila pobjedu koja joj donosi prvo mjesto u slučaju pobjede Francuske protiv Srbije. Ako pak Srbija dobije Francusku, Litva je druga iza Srbije, a Francuska treća.

Litvu su do pobjede predvodili Linas Kleiza s 15 koševa i pet skokova i Donatas Motiejunas s 10 koševa i četiri skoka. Kod Ukrajine Gladyr 18 poena, od toga pet trica i pet skokova i Eugene Jeter s 10 koševa i osam asistencija.

 

 

 

Related Articles