Skupina E: Ukrajina iznenadila Srbiju

Array

Da je ovo Europsko prvenstvo jedno od najzanimljivijih, potvrdili su danas ukrajinci koji su svladali Srbiju, potpuno neočekivano nakon teškog poraza od Latvije prekjučer.

Srbija je mogli bi reći, očekivano dobila prvu četvrtinu. Prva polovica četvrtine pripala je srbima koji su imali između jedan i tri poena prednosti, druga polovica bila je na strani Ukrajine koja je pod kraj četvrtine imala 18:15, ali Srbija preokreće i serijom 6:0 koju zaključuje Nemanja Bjelica tricom četiri sekunde do kraja perioda prelazi u vodstvo od 21:18.

Gledali smo i u drugoj četvrtini potpuno izjednačenu utakmicu u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Ukrajina je bila nešto uspješnija i uspjela je na poluvrijeme otići s minimalnom prednošću 41:40.

Srbija je u trećoj četvrtini uspjela povesti u prvome napadu i to je bilo sve. Od tog trenutka Ukrajina puno bolja, a na tri i pola minute do kraja tog perioda poveli su s 11 poena prednosti što je bilo najviše što je jedna momčad imala na utakmici. Do kraja četvrtine Ukrajina je uspješno održavala stečenu prednost i u posljednju je četvrtinu ušla s devet poena viška.

Očekivalo se da u posljednjem periodu Srbija stigne prednost no to se na iznenađenje svih nije desilo. Ukrajina je uspješno, mogli bi reći rutinski održavala prednost i nije dozvolila srbima da dođu ispod pet poena razlike. Izdržali su do kraja i zasluženo slavili rezultatom 82:75, a ovom su pobjedom dodatno zakomplicirali situaciju u E skupini. Ukrajinu je do pobjede odveo Maxym Korniyenko s 21 poenom, osam skokova i tri blokade. Kod Srbije najbolji Bjelica s 22 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

 

Related Articles