Slaba treća četvrtina koštala Split prve gostujuće pobjede

Array

U 12.kolu ABA lige Split je na gostovanju u Kragujevcu poražen od Radničkog rezultatom 72:63. Oslabljenog kadra Splićani su opet “pokazali zube”, no nisu imali dovoljno snage za prvu gostujuću pobjedu. Ključna se pokazala treća četvrtina koju su domaćini dobili s 18:8.

Susret otvara Vedran Vukušić tricom. Nakon serije promašaja, izgubljenih lopti i grešaka, domaćini u četvrtoj minuti upisuju prve poene (White). Igraju se tvrde obrane, što je rezultiralo s puno grešaka na obje strane pa se igra malo manje gledljiva košarka i igra se koš za košem te prva četvrtina završava u egalu (13:14).

U drugoj četvrtini se nastavila ista priča, sve do 13. minute kada domaćini zahvaljujući trenutku inspiracije Stevena Markovića, koji veže 4 poena i 1 asistenciju, za prvo “veće” vodstvo na utakmici 19:14. Žuti  na krilima Ivana Mimice, koji veže 7 poena, u dvije minute preokreću rezultat u svoju korist (21:26). Gosti su ubrzo anulirali prednost i do kraja poluvremenu se završilo u egalu (32:34).

Nakon odmora se opet igra koš za košem. Većina perioda se igra u egalu, sve do 28. minute kada domaćini rade seriju za prvo osjetljivije vodstvo. Na krilima Whitea ostvarili su vodstvo 50:42 s kojim je završila treća četvrtina, koju su dobili rezultatom 18:8.

Posljednju dionicu, kao i na početku, otvara Vukušić tricom(50:45). No, gosti na krilima svojih Amerikanaca, Matthewa Amaninga i Terrica Whitea bježe na 58:48. Dijan i Subotić rade seriju te se Splićani približavaju na samo pet poena zaostatka tri minute prije kraja, no domaćini odolijevaju pokušajima Žutih na potpuni priključak. Slobodnim bacanjima Vukušića Splićani se približavaju na samo minus jedan, ali White uzvraća tricom, Dijan u idućem napadu promašuje šut za tri poena i domaćini to koriste dobro nakon čega su Žuti morali raditi prekršaje u posljednjoj minuti. Domaćini su pokazali mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i mirno priveli utakmicu kraju. Završilo je rezultatom 72:63 za Radnički.

White s 22 i Amaning  sa 16 poena su se najviše istaknuli kod domaćina dok su kod Žutih najviše ubacili Vukušić (17 poena) i  Mimica (16 poena).

Related Articles