Slavica pred povratkom u Šibenku, Primorac napustio narančaste

Nakon jutarnjeg subotnjeg treninga, a uoči iduće prvenstvene utakmice GKK Šibenke (Zadar u ponedjeljak na Baldekinu), pred novinare su sjeli sportski direktor kluba Filip Vukičević i trener Edi Dželalija. Vukičević je govorio o razlozima rastanka s Mladenom Primorcem, odnosno eventualnom povratku Nika Slavice, dok je novi trener govorio o predstojećoj utakmici.

– Jutros smo postigli usmeni dogovor s Primorcem i njegovim agentom, sporazumno smo se razišli, bez svađe, bez repova. Zahvalio bih Mladenu na svemu što je do sada učinio za klub. Njegove su igre doduše, mogle biti bolje, ali to su neke druge stvari. Momak se kod nas jednostavno nije snašao. Želimo mu svu sreću u nastavku karijere, o njemu imamo samo riječi hvale – kazao je Vukičević objašnjavajući Primorčev odlazak.

Na pitanje hoće li ikoga sada dovoditi Vukičević je odgovorio: – Trenutno nećemo nikoga dovoditi. Međutim, prijelazni rok je u prosincu, tako da ćemo vidjeti što ima na tržištu. Vidjet ćemo kako će ostatak ekipe reagirati na novog trenera, sve je moguće.

Nik Slavica još uvijek je bez kluba. Pitali su novinari sportskog direktora GKK Šibenke može se li očekivati njegov povratak: – Moramo obaviti razgovore s njim. Što se mene tiče tu nema nekih prepreka. Međutim, moramo sjesti i razgovarati. Naš je domaći igrač, a stvari su se malo promijenile otkako je zadnji put bio tu. Mora se uklopiti u sistem. Tu je novi trener, mora i s njim razgovarati, vidjet ćemo.

A hoće li možda biti još nekih izlaznih transfera? – Trenutno neće. Ali nikada ne znate što se može dogoditi, puno je igrača, osoba. Može netko napraviti neki incident, to se može dogoditi. Trenutno su svi momci na nivou, kao i do sada. Znate mene, ja prvi ne bih trpio nedisciplinu, ponašanje koje radi lošu kemiju u ekipi. Moram pohvaliti momke, dobro su prihvatili novog trenera, super rade, samo neka ovako nastave i neće biti problema – naglasio je Vukičević.

Novi trener Dželalija istaknuo je kako bi volio da se susret protiv Zadra igra već večeras: – Iza nas je deset odrađenih treninga, ja sam zadovoljan. Je li to dovoljno da se suprotstavimo dobroj ekipi Zadra na terenu, to ćemo vidjeti. Vidjet ćemo kako će reagirati pod takvim pritiskom. Želju i volju naši igrači moraju pokazati, taj kriterij igranja za Šibenku, tu ljestvicu moramo podići.

– Smatram da je ekipa dobro reagirala na mene, fokusirani su, koncentrirani, nemamo ozljeda. Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv ABA ligaša koji je popunjen na svim pozicijama, prvenstveno na visokim pozicijama. Tu smatram da će biti najveći izazov kako to obraniti, kako ćemo se nositi s tim. Dominiraju i s jako dobrim postotkom šuta za tri poena, to je višak koji stvara Šibenčanin Junaković. Ne mogu sve iznositi, pokušat ćemo da to bude puno bolje nego u prijašnjim utakmicama. Moja želja i želja igrača je da se predstavimo javnosti da to bude jedna nova Šibenka, brža, modernija, agresivnija – dodao je novi strateg GKK Šibenke.

Na kraju svog izlaganja je naglasio: – Ja još uvijek smatram da smo mi na 40%, intenziteta, taktike, agresije. To sam im rekao. Prostora za napredak imamo jako puno, nekih 60%. Ali treba vremena.

Utakmica GKK Šibenka – Zadar na Baldekinu se igra ovog ponedjeljka s početkom u 20 sati. Podsjećamo, da su ulaznice personalizirane i da se mogu kupiti najkasnije do nedjelje navečer. Na dan utakmice kupnja ulaznica neće biti moguća.