Slavljenik Hezonja stiže u Grčku: Poznato koji će broj nositi na leđima

Mario Hezonja u ponedjeljak je potpisao za Panathinaikos i na taj način se vratio u europsku košarku. Grčki mediji prenose kako bi Dubrovčanin u Atenu trebao stići u četvrtak popodne te postoji velika vjerojatnost kako će zaigrati u petak u dvoboju Eurolige s berlinskom ALBA-om. U međuvremenu, mediji su otkrili koji broj će na dresu nositi hrvatski košarkaš u novom klubu, radi se o broju 11.

„Ne postoji poseban razlog zbog kojeg sam odabrao ovaj broj. U mlađim kategorijama nosio sam taj broj, 11 ili 8 (u PAO-u ga nosi Zach Auguste), ne volim mijenjati puno.“ – odgovorio je na pitanje grčkih novinara koji su aludirali da odabir ima veze s time što je Stojko Vranković nosio isti broj u PAO-u.

Simbolike radi, Hezonja u Grčku stiže baš danas, na svoj 26. rođendan. Ugovor je sklopljen do kraja sezone, a PAO je javno zahvalio Barceloni koja polaže igračka prava na Hezonju u Europi što je dopustila ovaj potpis. Na kraju sezone, prava ostaju u vlasništvu Barcelone, pa tek preostaje za vidjeti što će se tijekom ljeta događati…

_