Prijelazni rok završio: Hezonja i Gasol predvode listu najboljih transfera

Prijelazni rok u Euroligi je završio za aktualnu sezonu. Transferi su zaključeni, a listu najboljih predvode redom bivši igrači NBA lige. Svega je bilo, od mlađih i još nedokazanih, kao što je Mario Hezonja, pa sve do veterana i legendi kao što je primjerice Pau Gasol.

Šarunas Jasikevičius će tako voditi legendarnog Gasola, igrača s kojim je dijelio svlačionicu 2001. godine te sada imaju priliku zajedno osvojiti naslov prvaka Europe. Gasol će igrati za minimalnu plaću u ACB ligi koja je propisana u iznosu od 60 tisuća eura godišnje.

Listu transfera predvodi i dolazak Marija Hezonje u redove Panathinaikosa do kraja sezone. Barca polaže prava na Dubrovčanina što se tiče igranja u Europi, ali je postignut sporazum s grčkom momčadi pa Hezonja ima priliku da oživi svoju karijeru.

Bivši NBA centar, Kosta Koufos, se vratio kući. Veteran je potpisao za Olympiakos kojemu nedostaje snage u reketu. Lani je igrao za CSKA, a radi se o igraču s 11 godina NBA staža.

David Kramer je pristigao u redove Bayerna. Milano je jučer potvrdio Jeremyja Evansa koji je ranije napustio Khimki. Tarik Black je registriran na popisu Zenita St. Petersburga iako je pristigao sredinom siječnja. Iffe Lundberg je potpisao za CSKA Moskvu, kao i iskusni Micheal Eric. T.J. Cline je u međuvremenu postao igrač Maccabija. Dodajmo da je nakon trakavice s Barcom, Thomas Heurtel potpisao za ASVEL.

Related Articles