Slavonski Brod doveo američko pojačanje

Array

Nakon Mateja Karlovića i Davora Galića, koji su svoje ugovore potpisali krajem prošlog tjedna, Slavonski Brod je u međuvremenu pojačao momčad s još dva igrača te će tako znatno osnažen krenuti u borbu za očuvanje prvoligaškog statusa.

Zvučno pojačanje u Slavonski Brod dolazi iz Urugvaja. Točnije iz kluba Union Atletica Montevideo. Radi se o 26-godišnjem tamnoputom Amerikancu Marcusu Johnsonu, visokom 191 centimetar, koji pokriva pozicije razigravača i beka šutera.

Johnson je u urugvajskoj ligi prosječno postizao 14.8 koševa, 5 skokova, 3.6 asistencije i 2.3 ukradene lopte. Ranije u karijeri nastupao je još za sveučilište North Carolina te potom za njemački Giessen i kanadsku momčad Mississauga. U njegovoj košarkaškoj biografiji stoji još i da je 2010. godine bio kandidat na NBA draftu.

Osim Johnsona, momčad je pojačao i Tomislav Grgić, još jedan Brođanin, koji se u svoj matični klub vratio iz slavonskog A2 ligaša Osječkog sokola, gdje je prosječno postizao 13.2 koša po utakmici.

Tako je Slavonski Brod u samo četiri dana doveo četiri pojačanja, s kojima je dodatno osnažio momčad na vanjskim pozicijama, dok na visokim još uvijek ostaje deficitaran. Ipak, do utakmice 13. kola A1 lige sa Zagrebom, iz kluba najavljuju dolazak još jednog igrača, koji bi trebao pojačati konkurenciju pod koševima.

Related Articles