Trojac iz Darde na vrhu ovotjednog MVP poretka

Array

Slavljem Zagreba protiv Kvarnera u Trnskom okončano je 12. kolo A1 lige. Na vrhu se s istim omjerom ponovno nalazi pet momčadi. Osam pobjeda i četiri poraza su upisali Kvarner, Alkar, Zabok, Zagreb i Šibenik, a Jolly JBŠ samo je jedan korak iza.

Darda je upisala uvjerljivu pobjedu. Bili su bolji od Križevaca s čak 29 razlike. Zahvaljujući visokoj pobjedi i raspoloženim igračima iz njihovih redova dolaze prva trojica ovotjednog MVP poretka. Dejan Meznarić najbolji je igrač kola. Ubacio je 22 poena, skočio četiri puta, osam puta asistirao te osvojio pet lopti. Luka Pandurić i Miše Diminić također su odigrali odličnu utakmicu te dijele drugo mjesto.

Šibenik je na krilima Ljube Šamadana i Filipa Vukičevića bio uvjerljiv protiv Zaboka. Potonji je odigrao odlično. Ubacio je 21 poen i uhvatio čak 18 skokova što mu je donijelo plasman na četvrto mjesto.

Iznenađenje kola priredio je Slavonski Brod koji je na domaćem terenu svladao favorizirani Jolly JBŠ. Novi-stari igrač kod Brođana, Matej Karlović, s 29 poena bio je najbolji igrač na parketu što mu je donijelo plasman na peto mjesto MVP poretka 12. kola.

Split je na domaćem terenu porazio Alkar te im uzvratio za poraz u prvom djelu od čak 36 razlike.

Poredak u 12. kolu Klub Index Bodovi
1. Dejan Meznarić Darda 72 5
2. Miše Diminić Darda 57 4
2. Luka Pandurić Darda 57 4
4. Filip Vukičević Šibenik 56 2
5. Matej Karlović Slavonski Brod 43 1
Ukupni poredak Klub Ut. Bodovi
1. Karlo Žganec Zagreb 9 17
2. Jure Škifić Kvarner 2010 12 15
2. Ivan Mikulić Alkar 12 15
4. Ronald Ross Jolly JBŠ 9 14
5. Ivica Radić Kvarner 10 12

*Index se mjeri formulom: (valorizacija_ukupna + valorizacija+/-) / 2 * koeficijent(pobjeda=2, poraz=1), a u poretku kola mogu biti maksimalno tri igrača iz iste momčadi. U ukupnom poretku u slučaju istog broja bodova prednost ima igrač s manje odigranih utakmica.

Related Articles