Slavonski Brod napustio najbolji igrač i prešao u redove najvećeg rivala

Array

Samo nekoliko dana uoči početka nove prvoligaške sezone, Slavonski Brod je napustio njihov nominalno najbolji igrač, krilo Ivan Ćubela, koji je ranije u karijeri nastupao za Livno te mađarske klubove Ceragem i Dombovar.

Kako doznajemo, zapelo je oko ugovora. Ne od strane kluba, već od strane igrača. Naime, nakon brojnih financijskih problema, s kojima i dalje vodi bitku, klub nije u mogućnosti s igračima potpisivati visoke dugogodišnje ugovore te samim time nije privlačan provjerenim košarkaškim imenima.

Svjestan je toga bio i sam Ćubela, kojemu je dolaskom u Slavonski Brod ponuđena određena plaća uz jednogodišnji ugovor, na što je on i pristao. Međutim, u konkurenciji mladih domaćih igrača i onih koji su proteklih sezona igrali u nižim ligama, Ćubela se uspio nametnuti i s prosječnih 16.3 koša po utakmici biti najbolji igrač Brođana u pripremnom periodu.

Svjestan da bi i dalje mogao imati zapažene brojke, Ćubela je promijenio mišljenje, prekršio dogovor te prilikom potpisivanja ugovora pristao na plaću, no ne i na jednogodišnji ugovor. Sad je tražio da mu se daju slobodne ruke i da, u slučaju dobre ponude, može napustiti Slavonski Brod. U klubu, logično, na to nisu pristali te je Ćubela Slavonski Brod napustio odmah.

I već je pronašao novi klub. Kako doznajemo, prešao je Križevce, u redove najvećeg brodskog rivala u borbi za ostanak. Tamo će imati otvoren ugovor i slobodne ruke da napusti klub onda kada to bude želio. Zanimljivo je da Ćubela nije prešao, primjerice, u momčad Kvarnera, Alkara ili Jollyja, nego baš u redove kluba, čiji je roster također pun mladih i neafirmiranih igrača, kojemu se također prognozira žestoka borba za ostanak u ligi i gdje će Ćubela također imati priliku ostvariti lijepe brojke.

Naravno, pravo svakog igrača je da za sebe izabere ugovor i klub, koji će biti najbolji za njega. Pa čak i ako je on samo usputna stanica na putu prema unosnijem angažmanu. Ćubela je samo izdvojeni primjer. Međutim, stoji činjenica da je njegovim postupkom Slavonski Brod ostavljen na cjedilu uoči početka sezone. S druge strane, Križevci su dobili važno pojačanje. Na koliko dugo, ovisit će o Ćubeli. Takav je dogovor između dvije strane.

Međutim, odgovornost je na onima, čijim je nemarom kvaliteta prve hrvatske košarkaške lige pala za još jednu stepenicu niže. Klubovi zbog neimaštine i dugova pune rostere igračima iz nižih liga te je tako dio prve lige dobio obrise drugoligaškog natjecanja. S druge strane, igrači ranga nižih liga došli su u situaciju da postavljaju uvjete prvoligašima pa tako klubovi, a i sama liga, još više gube na ugledu i rejtingu. Samo, pitanje je, koliko zapravo još mogu izgubiti?

Related Articles