Slovenska reprezentativka u Novom Zagrebu

Slovenska reprezentativka, Tina Trebec nova je igračica hrvatskog prvaka i euroligaša Novog Zagreba. Tamo će svoje snage udružiti s nekadašnjom suigračicom Evom Komplet. U hrvatskoj metropoli 23-godišnja Primorka ostati će, za sada, jednu sezonu.

Trebec je u prošloj sezoni po prvi put igrala u inozemstvu. Počela je u nekadašnjem europskom prvaku Ružomberoku, a na kraju završila u Slovanki, gdje je u 18 utakmica postizala prosječno 14,3 poena i 4,4 skoka. Slovanka se probila u završnicu slovačkog prvenstva.

Sportsku karijeru Tina je započela u Sežani, a zatim je nastupala za Ježicu, Hit Kranjsku Goru i Athlete Celje s kojima je osvajala naslove slovenskog prvaka i pobjednika Kupa. Trenutno se nalazi na pripremama slovenske reprezentacije.

Ovime smo umalo završili naš roster. Očekujemo još jednog igrača na visokoj poziciji, iako i Tina u nekom slučaju može odigrati na “petici”. Sada smo dobro pokriveni na svim mjestima, rekao bih značajno bolje nego lani, i vjerujem da ćemo ove sezone uspjeti načiniti iskorak u Euroligi. Imamo relativno mladu ekipu, ali i dovoljno iskusnu i radnu. Doveli smo gotovo sve igračice koje smo zacrtali na početku, da li kao A ili B varijantu, nebitno. Zadovoljni smo s ovim što imamo. Još očekujemo dozvolu da potvrdimo dolazak igračice na poziciji “dvojke”, s kojom smo već potpisali ugovor, ali ne možemo još objaviti njen dolazak.” – rekao je po završetku prijelaznog roka trener Vladimir Ivanković.