Lukša Andrić se vratio u Zagreb

Array

Nakon Roka Ukića, Lukša Andrić novi je hrvatski reprezentativac koji se zasitio Turske i odlučio promijeniti sredinu, no nije opet otišao u inozemstvo već se vratio u domovinu, konkretnije Zagreb, no ovog puta ne u Cibonu nego u njenog trenutno najvećeg gradskog rivala i hrvatskog viceprvaka, KK Cedevitu.

On je Cedevitino drugo službeno igračko pojačanje za nadolazeću sezonu, nakon što je u ponedjeljak novi ugovor potpisao povratnik Bracey Wright, koji je za Cedevitu igrao i u sezoni 2010/11 u kojoj je i ubilježen prvi veći europski uspjeh u klupskoj povijesti, osvajanje trećeg mjesta u Eurokupu. Wright je prošlu sezonu proveo u Španjolskoj, igrajući za CAI Zaragozu u ligi Endesa.

Andrić je ovu srijedu potpisao jednogodišnji ugovor, ne krijući kako je nakon Galatasarya imao i drugih opcija, no došao je u Cedevitu zbog Eurolige, trenera Bože Maljkovića i jake momčadi koja se stvara kako bi bili konkurentni u regionalnoj ligi, no prvenstveno u Euroligi gdje su se u teškoj skupini s aktualnim europskim prvakom, Olympiacosom, španjolskom Cajom Laboral, Žalgirisom iz Kaunasa, EA Milanom i Anadolu Efesom iz Istanbula.

Evo i njegove izjave sa klupske stranice: “Što reći o Cedeviti nego sve naj. Klub raste iz sezone u sezonu, stigao je, eto i do Eurolige. Moram priznati da sam nakon Galatasaraja imao više opcije, no odlučio sam se za povratak u Hrvatsku, u Cedevitu i zbog Eurolige, zbog odličnog trenera i zbog informacija da se slaže prava, jaka momčad što me svakako, zbog mojih osobnih ambicija, privuklo.”

Smatra kako se ne treba plašiti Eurolige, bitno je svemu ozbiljno pristupiti, složiti dobar roster, dobro se pripremiti i rezultati neće izostati.

Trenutno je sa reprezentacijom u Osijeku, gdje im je počeo ciklus priprema za europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Sloveniji

Related Articles