Službeno: Perasović kandidat za izbornika reprezentacije

Array

Na danas održanoj sjednici Stručnog savjeta za mušku košarku, jednoglasno je odlučeno da se Upravnom odboru HKS-a predloži Velimir Perasović za izbornika muške košarkaške reprezentacije Hrvatske.

S obzirom na dosadašnja iskustva, daljnja procedura oko imenovanja je puka formalnost. Perasović će tako naslijediti Jasmina Repešu i voditi našu selekciju na Eurobasketu u Zagrebu.

Predloženi su i izbornici kadetske, juniorske, U19 i U20 reprezentacija koje ovo ljeto očekuju Europska i Svjetska (U19) prvenstva. Kao nikada do sada, teško će itko naći zamjerke na imena koja su otišla prema Upravnom odboru.

U16 selekciju će voditi trener Kvarnera Marijan Mance. Očekivalo se da će Ante Nazor nastaviti dobar posao s juniorskom reprezentacijom, ali izbor trenera Cibone Slavena Rimca čini se logičnijim. Pod njegovim nadzorom je većina juniora i možemo očekivati da će se momčad koju predvode Ante Toni Žižić, Lovro Mazalin i Dragan Bender boriti za sam europski tron.

Nazor će predvoditi U19 reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, dok će i ove godine trener Alkara Damir Milačić sjediti na klupi U20 selekciju. Spomenimo da je prijašnjih sezona Milačić redovito ostvarivao sa 20-godišnjacima bolji uspjeh od očekivanja.

Related Articles