Alkar potpisao centra

Array

Sinjani su se u pauzi A1 prvenstva pojačali ispod obruča. Novo ime je Stipe Krstanović, 206 centimetara visoki centar.

Ovaj 21-godišnji Zagrepčanin sezonu je počeo u sada već bivšem KK Slavonskom Brodu, ali zbog poznatih razloga morao je potražiti novu sredinu. U 10 utakmica A1 lige imao je prosjek od 9.7 koša i 4.4 skoka po susretu. Do novog angažmana nastupao je za  Bosco, klub A2 lige Centar, za koji je u šest utakmica imao prosjek od 10,5 poena.

Krstanović je prošao sve mlade reprezentativne selekcije. Posljednji put je nastupao 2011. godine za U20 reprezentaciju na Europskom prvenstvu kojoj je na klupi, kao pomoćnik Nikši Bavčeviću, bio sadašnji trener Alkara Damir Milačić. Njegovih 11.3 poena i 6.5 skokova po susretu doprinijelo je našem povratku u Diviziju A.

Sa 17 godina je igrao utakmicu Eurolige, tadašnji trener Cibone Zdravko Radulović dao mu je priliku protiv Montepaschija. Prvu A1 sezonu imao je u Križevcima gdje je upisivao 6 koševa i 5.6 skokova po susretu. Slijedi ozljeda i propuštena košarkaška godina..

Alkar je četiri utakmice do kraja regularnog dijela prvenstva osigurao Ligu za prvaka. Predstoje mu utakmice protiv Šibenika i Zagreba, direktnih konkurenata za sam vrh. U tim utakmicama Sinjanima će sigurno dobro doći Krstanovićev doprinos pod koševima.

Related Articles