Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Šok u Sinju: Mladi košarkaš zatražio ispisnicu iz Alkara!

  Daroviti košarkaš Alkara, 19-godišnji Frano Pralija, odlučio je kazati zbogom svom matičnom klubu, pritom tražeći ispisnicu dan nakon utakmice sa Zadrom. Kako i zašto je došlo do ovakve odluke, odlučili smo provjeriti iz prve ruke…

  Pralija je izuzetan talent, iznimnog osjećaja za košarku, a to je i pokazao u nekoliko navrata. Trebala je ovo biti sezona njegove potpune afirmacije, imao je bitnu ulogu u rotaciji, startao je i u petorci Alkara, ali sada sve to ostaje iza njega.

  U Alkaru su ostali zatečeni ovakvom odlukom, teško se itko mogao nadati ovakvom nečem, pogotovo jer je i sam igrač prošle sezone bio oduševljen radom i napretkom. Stoga smo nazvali prvog operativca kluba Stipu Blajića da nam pojasni situaciju:

  “Jutro nakon utakmice sa Zadrom Frano Pralija me nazvao, pri čemu je izrazio nezadovoljstvo statusom i tražio ispisnicu iz kluba. Od tada on svojom voljom nije prisutan na treninzima. To je sve što u ovom slučaju mogu komentirati.”

  Pralija je točno prije godinu dana bio i jedan od junaka pobjede protiv Zaboka, odigrao je još nekoliko dojmljivih utakmica, ali kasnije je nažalost doživio ozljedu koja ga je od košarke odvojila do kraja sezone. Sada kada se napokon vratio u puni pogon, došlo je do, čini se, kraja priče.

  Čuli smo se također i s Franom Pralijom koji nam je potvrdio cijelu priču, ali je isto tako želio biti izuzet od davanja službenih izjava, ne želeći dodatno stvarati tenzije. No, barem nam je potvrdio da ovakva odluka ne znači da se ostavlja košarke, kako se to moglo čuti u kuloarima, što je u svakom slučaju dobra vijest, bez obzira na sve.

  Statistički gledano, Pralija je odigrao tri susreta u prvenstvu, prosječno je dobivao gotovo 19 minuta i pritom ubacivao 5,3 koša. Protiv Furnira odigrao je 27 minuta (8 koševa, 7 skokova, 3 asistencije), Split je preskočio zbog viroze, protiv Zaboka je imao 23 minute (8 koševa, 3 asistencije, 2 skoka), dok je u susretu u Zadru odigrao pet minuta bez značajnijeg učinka.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave