Sonik dočekuje Hermes u Jazinama bez gledatelja, Jukić napustio klub

Najvažnije vijest između dvije utakmice Sonik Puntamike u HT Premijer ligi je ona o odlasku Josipa Jukića. 

Josip je bio vrlo korektan prema nama, pomogao nam je da dođemo do vrijedne gostujuće pobjede u Škrljevu. S nama je potpisao otvoreni ugovor, dobio je ponudu iz Mađarske i krenuo dalje. Zahvaljujemo mu na doprinosu i želimo puno uspjeha u novom klubu, izjavio je predsjednik KK Sonik Puntamika Mirko Jošić.

Photo: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika

Klub za sada neće tražiti zamjenu za Jukića, no pojavi li se na tržištu zanimljiv igrač koji se uklapa u koncepciju momčadi trenera Hrvoja Vlašića I financijske okvire Sonik Puntamike sigurno je da će do reakcije doći. Istovremeno iz Sonik Puntamike u redove zadarskog drugoligaša KK Diadora na posudbu je otišao mladi Vito Barbaroša.

Sonik Puntamika  je spremna na suradnju sa svima koji su voljni dati priliku mladim igračima, a koji iz objektivnih i razumljivih razloga trenutno nisu u našem fokusu. Vito ima dvojnu registraciju pa može nastupati za oba kluba jer se Sonik i Diadora ne natječu na istoj natjecateljskoj razini. Izuzetak je Kup Krešimira Ćosića u kojem je Barbaroša već imao jedan nastup za Diadoru, pa u tom natjecanju nema pravo nastupa za nas, naglasio je Jošić.

U 3. kolu HT Premijer lige protiv Hermes Analitice trener Hrvoje Vlašić imat će priliku prvi puta koristiti usluge Marina Šarlije.

Gladan sam lopte i utakmica. Pauziram zbog ozljede gotovo godinu dana. Sigurno ću zaigrati protiv Hermesa. Trener će me dozirati, treba biti strpljiv dok ne postignem potrebnu radnu temperaturu, ali tu sam. Dugo sam u treningu, dajem sve od sebe i veselim se povratku na parket. Trener je odličan, ekipa super, mlada, poletna… Ima posla dosta, ali doći će sve na svoje, rekao je Šarlija koji je već imao dogovoren posao oko nastavka karijere u Austriji, ali je iz osobnih razloga ostao u Zadru.

Sonik Puntamika je pokazala zanimanje, meni je odgovarao ostanak doma, dogovorili smo suradnju, vjerujem da će ona biti uspješna

Photo: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika

O utakmici s Hermesom progovorio je kratko:

Bolji smo i idemo po pobjedu! 

Trener Hrvoje Vlašić je generalno zadovoljan nakon dva uvodna kola HT Premijer lige.

Iza nas su dva gostovanja, pobjeda u Škrljevu i poraz u Šibeniku. Ne mogu biti nezadovoljan ukupnim rezultatom. Imamo oscilacije u igri, što je normalno. Izuzmemo li Vladovića i Šarliju, prosjek godina naše momčadi je 22, ističe Vlašić kojemu ni na kraj pameti nije podcjenjivanje suparnika. 

Hermes nije bezopasna ekipa iako se još uvijek traže. U ovom trenutku ne djeluju kao momčad, ali imaju ogromno iskustvo i ta individualna kvaliteta Krapića, Milekovića, Svobode i ostalih mogla bi nam stvarati probleme. Na nama je da budemo koncentrirani, u dobrom ritmu i agresivni tijekom cijele utakmice, naročito na domaćem terenu, zaključio je Vlašić.

Susret Sonik Puntamika-Hermes Analitica igra se u subotu 3. listopada s početkom u 19 sati u dvorani Jazine. Prva je ovo utakmica Zadrana na domaćem parketu u novoj sezoni, a odigrat će se bez prisustva gledatelja. 

Razmatramo da već na sljedećem domaćem susretu protiv Splita omogućimo dolazak navijača. Pratit ćemo epidemiološku situaciju i pripremiti sve potrebno da se uz dopuštenje Stožera civilne zaštite to i dogodi, najavio je predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić.

Dobra vijest je da utakmicu možete pratiti putem HKS TV-a i na frekvencijama Hrvatskog radija Zadar.  

Related Articles