Sonik kreće u misiju povratka u prvoligaško društvo

Array

Košarkaši zadarske Sonik Puntamike prošle su sezone zauzimanjem posljednjeg mjesta ispali iz A1 lige, nakon što su u istoj neprekidno nastupali od 2005. godine. Klub koji godinama forsira politiku igranja većinom Zadrana, koji je mnogim igračima poslužio kao dobra odskočna daska u daljnjoj karijeri i za kojeg su igrala i dvojica aktualnih reprezentativaca Hrvatske Rok Stipčević i Luka Žorić, najavio je ambiciju brzog povratka u prvoligaške vode.

Puntamičane je u pripreme za novu sezonu poveo novi trener Marko Žorž, 35-godišnji bivši igrač Zadra, Posušja, Širokog i Sonika. Žoržu je, nakon što je trenirao mlađe kategorije kluba, ovo prvi angažman u seniorskoj košarci, a na klupi je naslijedio Marka Selina, koji s klubom nije uspio sačuvati prvoligaški status. U odnosu na prošlu sezonu, sastav ekipe bit će dosta izmijenjen. Za sada su nove klubove pronašli Marijan Čakarun (Jolly) i Marino Šarlija (Svjetlost), a klub su napustili i Petar Marić, koji je blizu prelaska u Jolly, te Mario Pešut i Tomislav Ramljak, dok je Tomislav Dražović objesio tenisice o klin.

Što se dolazaka tiče, klubu su zasad pristupili Josip Bulić i Jure Dražović iz Poličnika, Marin Zrnić i Mladen Gligora iz Križevaca, dok je na posudbu iz Zadra došao mladi reprezentativac David Škara. S klubom zasad treniraju Teo Petani, Mate Mrva i Denis Vrsaljko, s kojima se u klubu nadaju da će postići dogovor za sljedeću sezonu. Puntamičani su organizirali i dvotjedni kamp, na kojem su trenirali niželigaški igrači iz Zadra i okolice, te se očekuje angažman ponekog igrača koji je zadovoljio ukus struke.

Glavni problem mogla bi predstavljati trenutna loša financijska situacija, a na Upravi kluba je da stvori uvjete koji će omogućiti normalno funkcioniranje, s obzirom da je klub u sportskom smislu nakon mnogo uspješnih sezona napravio veliki korak unazad. Međutim, gledajući trenutni roster u kojem se nalazi nekoliko igrača s prvoligaškim iskustvom, te igrači koji godinama igraju bitnu ulogu u A2 ligi, za očekivati je da će Zeleni biti jedni od glavnih favorita za ulazak u prvoligaško društvo na kraju sezone.

Related Articles