Neven Spahija: 12 godina je prošlo kao 12 dana

Array

Kako je bilo i očekivano, Danijela Lutza na klupi Cibone zamijenit će Neven Spahija. Vijest je to koja dugo kola u košarkaškim krugovima, a danas u podne Cibona jei službeno predstavila novog trenera.

Na početku svoje trenerske karijere Spahija je već bio trener Cibone i to u sezoni 2000./2001. kada osvaja dvostruku krunu. Nakon toga odlazi u inozemstvo, osvaja brojne trofeje te postaje jedan od najrenomiranijih hrvatskih stručnjaka.

„12 godina je prošlo kao 12 dana i nadam se da ćemo surađivati kao i sve ove godine dok nisam bio tu. Što se tiče projekta Cibone, nije me trebalo puno uvjeravati. Nikad se nisam odvajao od kluba. Program napreduje i napravljen je iskorak te postoji baza koja se može nadograditi. Prije svega bih čestitao kolegi Lutzu. Cibona se mora vratiti gdje joj je mjesto, a to je ABA liga i borba za Euroligu. Bitno je razviti formu mladih igrača. Nikad nećete imati vrhunske igrače ako ih odvajate na minus ili plus 20. Od sutra ujutro krećemo raditi na formiranju radnog stožera“ – rekao je Spahija.

Više o detaljima angažmana novog trenera Cibosa rekao je predsjednik kluba Ivica Lovrić:

“Želja nam je predstaviti novog trenera Cibone, to je trener Neven Spahija. Potpisali smo ugovor na 4 godine. Uvođenje Spahije kao trenera je dio projekta praćenja Cibone i vraćanja tamo gdje bi trebali biti. Ono što očekujemo vjerujemo da će biti realizirano. Mi smo u svakodnevnom kontaktu s Euroligom i očekujemo pozivnicu za sljedeću sezonu. Ovih dana potpisujemo ugovore s nekim sponzorima, postojeći broj sponzora ćemo sigurno povećati.”

Related Articles