Željko Obradović preuzima Fenerbahče Ülker?

Array

Prema pisanju portala B92, srpski stručnjak i najtrofejniji europski trener Željko Obradović u pregovorima je s Fenerbahče Ülkerom oko preuzimanja klupe te turske momčadi.

Obradović se trenutno nalazi u Istanbulu gdje će sudjelovati na događanjima pod nazivom „Košarka od istoka do zapada“, gdje bi nakon razgovora s čelnicima turskog prvoligaša trebalo doći do dogovora o suradnji.

Podsjetimo, Obradović je proteklu sezonu proveo bez angažmana, budući da je odlučio uzeti godinu dana odmora nakon što je proveo 13 izuzetno uspješnih sezona na kormilu grčkog velikana Panathinaikosa.Iako se proteklih mjeseci mnogo špekuliralo o tome gdje će nastaviti karijeru, a spominjao se čak i angažman u NBA ligi, ipak će, čini se, ostati u Europi.

Obradović je u svojoj karijeri osvojio 8 naslova prvaka Europe, bio je 11 puta prvak Grčke te je 7 puta osvojio grčki kup. Pored toga, osvojio je i dva Saporta kupa, jedan talijanski Superkup i dvostruku krunu u srpskom prvenstvu.

Kao izbornik reprezentacije SRJ osvajao je zlata na Europskom i Svjetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine te broncu na Europskom prvenstvu 1999. Bio je uspješan i na Olimpijadi osvojivši srebro na igrama u Atlanti 1996. godine.

Jedini je u svijetu osvajao zlatne medalje na svjetskim prvenstvima i kao igrač i kao trener. Nagradu “Aleksandar Gomeljski” za najboljeg trenera Eurolige osvojio je dva puta (2007. i 2011.), a 2008. uvršten je među 50 osoba koje su najviše pridonijeli Euroligi.

Related Articles