Španjolci slomili otpor Nijemaca u drugom poluvremenu

Array

Reprezentacija Španjolske prvi je polufinalist Eurobasketa. Dobar otpor pružili su Nijemci, no dubina rostera Španjolske ipak se pokazala presudnom. Španjolci su razliku napravili u trećoj četvrtini kada su se odvojili na plus 12 te su do kraja mirno utakmicu priveli kraju. Završilo je s rezultatom 84:72 u korist Španjolske.

Španjolska – Njemačka 84:72 (19:16, 14:18, 20:31, 19:19)

Statistika

Izvrsno su krenuli Nijemci s početnih 7:0. Mini seriju je nakratko prekinuo stariji Gasol (7:2) pa su Nijemci opet nastavili s jako kvalitetnom obranom iz koje su proizlazili lagani poeni. Plus devet sredinom prve četvrtine (11:2) primoralo je španjolskog izbornika na prvu minutu odmora. Mlađi Gasol, Marc, je odlično reagirao nakon minute odmora te je ubrzo vratio svoju momčad u igru (16:14). Međutim, Njemačka predvođena Schroederom nije popuštala pa su na prvu stanku otišli s plus tri na svom kontu.

Lo i Schroeder su i dalje nastavili s odličnom igrom pa su Nijemci nakratko poveli s plus sedam na početku druge dionice. No, ponovno se ukazao Marc Gasol koji je do kraja poluvremena uspio preokrenuti rezultat te povesti s plus pet. U zadnjoj minuti Schroeder je asistencijom i prodorom pak uspio smanjiti zaostatak na minus jedan (33:34).

Nijemci su se u igri držali sve do sredine treće četvrtine. Marc Gasol i Sergio Rodriguez vanjskim šutom počeli su uništavati protivničku obranu pa su Španjolci uspjeli pobjeći na plus 12 na kraju treće četvrtine. Šuterska serija Španjolaca se pokazala presudnom. Španjolska je sigurno iskontrolirala utakmicu do kraja. Iako su gubili s minus 17, Njemačka je do kraja uspjela smanjiti samo na konačnih 84:72.

Marc Gasol je bio ključni čovjek u pobjedi Španjolske s 28 poena i deset skokova. Standadno dobar bio je i njegov stariji brat, Pau, s 19 koševa. Njemačkoj nije pomogla ni sjajna predstava Dennisa Schroedera koji je utrpao 27 poena i podijelio sedam asistencija.

Related Articles