Petak, 23 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Splićani dobili “slatkog” generalnog sponzora

  Sljedeće četiri godine košarkaši Splita biti će nam “slatki”, bez obzira na rezultate koje budu postizali.

  - Advertisement -

  Iako još nije došlo do potpisivanja ugovora, čeka se samo potvrda iz Banovine, dogovorena je četverogodišnja suradnja “Bobisa” i nekadašnjeg trostrukog europskog prvaka kroz koju će klub svake sezone dobivati po milijun kuna.

  “Bobis” je u suvlasništvu “Tommyja”, vlasnika Tomislava Mamića. Mamić je svojedobno sudjelovao u preoblikovanju kluba kupnjom njegovih dionica, a sponzorirao je i druge splitske klubove.

  Sigurno je da će ova financijska injekcija Žutima dobro doći. Pogotovo kad se uzme u obzir da su sredstva koja je klub dobio od Grada za 2015. godinu već potrošena, a da igrači i Radna zajednica već mjesecima nisu dobili plaće.

  Ono što upada u oči jest činjenica da je bilo zainteresiranih za kupnju kluba ili za ulazak u vlasničku strukturu, ali to čelnicima Grada i kluba nije odgovaralo jer bi na taj način ostali bez mogućnosti uhljebljivanja “zaslužnih članova”, zetova, rođaka, prijatelja… A da i ne spominjemo plac na kojem se nalazi dvorana koji danas-sutra građevinskim poduzetnicima bliskim klubu može omogućiti nove poslovne projekte.

  Što se tiče sljedeće sezone, izvjesno je da Ivica Burić ostaje na klupi. No, s kakvim će rosterom raspolagati i tko će biti odgovoran za slaganje momčadi zasad nije poznato.

  Ukoliko stvarno žele okrenuti novu stranicu u svojoj povijesti dolazak generalnog sponzora nikako nije dovoljan. Dokle god tim novcem budu upravljali pojedinci koji o košarci znaju koliko prosječan Hrvat o hokeju na travi, dok u Upravnom odboru budu sjedili pojedinci koji ne vide dalje od vlastitog nosa, a posao sportskog direktora “u sjeni” obavlja igračka legenda koja radi besplatno i nema nikakvu odgovornost – Žuti će se jako teško vratiti na košarkašku scenu, makar i regionalnu.

  Dominacija u Ligi za ostanak ili “kanta za napucavanje” u Ligi za prvaka nije nešto što bi moglo zadovoljiti apetite Splićana željnih dobre košarke. Za nešto više trebalo bi ipak prestati skupljati mrvice sa stola potencijalnih ulagača i interese kluba staviti u prvi plan.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE