Splićani dobili “slatkog” generalnog sponzora

Array

Sljedeće četiri godine košarkaši Splita biti će nam “slatki”, bez obzira na rezultate koje budu postizali.

Iako još nije došlo do potpisivanja ugovora, čeka se samo potvrda iz Banovine, dogovorena je četverogodišnja suradnja “Bobisa” i nekadašnjeg trostrukog europskog prvaka kroz koju će klub svake sezone dobivati po milijun kuna.

“Bobis” je u suvlasništvu “Tommyja”, vlasnika Tomislava Mamića. Mamić je svojedobno sudjelovao u preoblikovanju kluba kupnjom njegovih dionica, a sponzorirao je i druge splitske klubove.

Sigurno je da će ova financijska injekcija Žutima dobro doći. Pogotovo kad se uzme u obzir da su sredstva koja je klub dobio od Grada za 2015. godinu već potrošena, a da igrači i Radna zajednica već mjesecima nisu dobili plaće.

Ono što upada u oči jest činjenica da je bilo zainteresiranih za kupnju kluba ili za ulazak u vlasničku strukturu, ali to čelnicima Grada i kluba nije odgovaralo jer bi na taj način ostali bez mogućnosti uhljebljivanja “zaslužnih članova”, zetova, rođaka, prijatelja… A da i ne spominjemo plac na kojem se nalazi dvorana koji danas-sutra građevinskim poduzetnicima bliskim klubu može omogućiti nove poslovne projekte.

Što se tiče sljedeće sezone, izvjesno je da Ivica Burić ostaje na klupi. No, s kakvim će rosterom raspolagati i tko će biti odgovoran za slaganje momčadi zasad nije poznato.

Ukoliko stvarno žele okrenuti novu stranicu u svojoj povijesti dolazak generalnog sponzora nikako nije dovoljan. Dokle god tim novcem budu upravljali pojedinci koji o košarci znaju koliko prosječan Hrvat o hokeju na travi, dok u Upravnom odboru budu sjedili pojedinci koji ne vide dalje od vlastitog nosa, a posao sportskog direktora “u sjeni” obavlja igračka legenda koja radi besplatno i nema nikakvu odgovornost – Žuti će se jako teško vratiti na košarkašku scenu, makar i regionalnu.

Dominacija u Ligi za ostanak ili “kanta za napucavanje” u Ligi za prvaka nije nešto što bi moglo zadovoljiti apetite Splićana željnih dobre košarke. Za nešto više trebalo bi ipak prestati skupljati mrvice sa stola potencijalnih ulagača i interese kluba staviti u prvi plan.

Related Articles