Splićani studentski prvaci Europe, Splićanke uzele broncu!

Array

Momčad Sveučilišta u Splitu osvojila je naslov košarkaškog prvaka Europe! Sjajnim partijama sa šest pobjeda u nizu Splićani su se popeli na krov Europe, a koliko su bili dominantni svjedoči finalna pobjeda od čak 27 poena razlike protiv turskog Fatih Istanbula.

Momčad trenera Milana Karakaša od prvog je dana u natjecanje koje se održavalo u njihovom gradu krenula odlučna osvojiti medalju najvećeg sjaja. Na koncu su to i ostvarili i tako okrunili sjajan tjedan koji je u Splitu okupio petstotinjak studenata sa svih strana Europe.

Finale je na Gripama pratilo više od 1.000 gledatelja, koji su pljeskom i pjesmom nagradili nove europske prvake. Treće mjesto osvojili su košarkaši beogradskog sveučilišta, koji su u borbi za broncu bili bolji od ruske momčadi iz Moskve.

Zlato su osvojili: Stipe Babić, Luka Klarica, Ivan Rašetina, Toni Biočić, Duje Škaro, Hrvoje Marin, Stipe Režić, Toni Vitali, Luka Petrašić, Martin Vuko, Bože Radoš, Stipe Tešija. Trener: Milan Karakaš, pomoćnik Tomislav Lozančić.

I ženski turnir donio je lijepe vijesti za hrvatsku košarku. Ekipa Sveučilišta u Splitu pod vodstvom trenera Borana Grgina u utakmici za treće mjesto pobijedila je španjolsku Valenciju i muškom zlatu dodala i žensku broncu. Zlatnu medalju uzela je ekipa beogradskog sveučilišta, pobjedom protiv Njemica iz Bochuma.

Brončanu medalju osvojile su: Nataša Šustić, Tea Buzov, Karla Kalajžić, Diana Babić, Ivana Zubak, Anamaria Škaro, Ana Parunov, Ana Modrić, Josipa Zovko, Ivana Kardum, Ivana Domljanović, Dina Šesnić. Trener: Boran Grgin, pomoćnik Gordan Drašinac.

Naslov najkorisnijih igrača osvojili su kapetan Splićana Hrvoje Marin i igračica Bochuma Lea Mersch. U prvu petorku muškog turnira izabrani su Luka Klarica (Split), Marko Tadić (Beograd), Ogun Sevinc (Fatih Istanbul), Stipe Tešija (Split) i Sertac Sanli (Fatih Istanbul), dok su u najboljoj petorci ženskog turnira Jovana Popović (Beograd), Lea Mersch (Bochum), Maria Martinez (Valencia), Brite Thimm (Bochum) i Dina Šesnić (Split).

Rezultati završnice muški:

Split – Fatih Istanbul 70:43 (finale), Beograd – Moskva 88:79 (za 3. mjesto)

Konačan poredak:
1. HRVATSKA (Split)
2. Turska (Fatih Istanbul)
3. Srbija (Beograd)

Rezultati završnice žene:

Beograd – Bochum 89:53 (finale), Split – Valencia 85:78 (za 3. mjesto)

Konačan poredak:
1. SRBIJA (Beograd)
2. Njemačka (Bochum)
3. Hrvatska (Split)

Related Articles