Pregled EP U18: Dva Hrvata u petorci turnira

Array

Pobjedom Turaka protiv Hrvatske okončano je Europsko U18 prvenstvo. Pomalo iznenađujuće, ali potpuno zasluženo Turci su se okitili zlatom. Doživjevši samo dva poraza i to u trenucima kada su već osigurali startne pozicije za sljedeći krug natjecanja, uspjeh je vrijedan spomena.

U utakmici za treće mjesto Španjolci su okrenuli domaćine, Latviju, tricom dvije sekunde prije kraja utakmice i bacili punu dvoranu u očaj. Konačni rezultat je iznosio 57:56.

U dvoboju za 5. mjesto koje vodi na godinu na U19 Svjetsko prvenstvo, Litva je zahvaljujući furioznom ulasku u drugo poluvrijeme, svladala Srbiju rezultatom 63:56.

Konačni poredak:

1. Turska 2. Hrvatska 3. Španjolska 4. Latvija 5. Litva 6. Srbija 7. Francuska 8. Rusija 9. Engleska 10. Italija 11. Grčka 12. Češka 13. Bosna i Hercegovina 14. Ukrajina 15. Bugarska 16. Slovenija

U petorci turnira su se našla i dva Hrvata, Domagoj Bošnjak i Paolo Marinelli. Uz njih na popisu su MVP turnira Kenan Sipahi (intervju za Crošarku), Kristaps Porzingis (Latvija) i Anzejs Pasecniks (Latvija).

Related Articles