Splićani traže pobjedu za opstanak

Array

Nakon prošlotjedne drame na Gripama i pobjede nad Širokim nakon produžetaka, Splićani ovog vikenda gostuju u Podgorici gdje ih dočekuje Budućnost. Podgoričani također traže pobjedu jer žele osigurati nastup u završnici.

Splićanima je pak poraslo samopouzdanje nakon prošlotjedne pobjede kojom su prekinuli negativan niz od šest poraza. Žutima je pobjeda neophodna kako bi osigurali opstanak u natjecanju. No, ovo im nije jedina prilika za pobjedu.

Sigurno je Budućnost najteža od tri šanse za Splićane. Svi očekuju da je ključna utakmica u posljednjem kolu protiv Zadra na Višnjiku ali u redovima Splićana poručuju da ne idu sa bijelom zastavicom na gostovanje, i da žele riješiti pitanje opstanka prije posljenjeg kola.

Žutima u subotnjem ogledu nedostaje jedino ozlijeđeni Dominik Mavra, ostatak momčadi je spreman. Tražit će se tako šansa u umoru Podgoričana koji igraju dvije utakmice u tjednu, u Eurokupu i ABA ligi.

Kontrola lopte i skoka je ključna u ovoj utakmici. Već godinama je Budućnost poznata po skokovima i poenima iz drugog napada. Moramo držati obranu svih 40 minuta jer će se svako opuštanje kazniti,” kazao je trener Splita, Mladen Erjavec.

Ukoliko Žuti ne uspiju ovog vikenda, u idućem kolu dočekuju Radnički na Gripama i tako pobjedom mogu osigurati opstanak.

Related Articles