Smush Parker iz Cibone u Peristeri

Array

Kratko vrijeme pod Ciboninim tornjem nalazio se i nekadašnji košarkaš Los Angeles Lakersa, Smush Parker koji u mjesec dana nije zadovoljio struku kluba. Nakon dva mjeseca, bivši suigrač Kobea Bryanta, pronašao je angažman u kriznoj Grčkoj koja očito, ipak ima novaca za dovođenje stranaca.

Atenska momčad Peristeri se trenutno nalazi na samom dnu grčkog prvenstva s tek pobjedom više od posljednjeplasirane momčadi. Šest kola prije kraja regularnog dijela, vodstvo kluba na čelu s trenerom Tzimisom Koustenisom je nakon visokog poraza protiv Olympiacosa, rezultatom 57:105, bilo primorano potražiti brzo i što kvalitetnije pojačanje.

32-godišnji branič je ove godine odigrao 5 utakmica regionalne ABA lige, a u prosjeku bilježio 9.8 poena, 1.6 skok, 2.2 asistencije i 1.2 ukradenu loptu po susretu.

Inače, Parker je već nastupao u Grčkoj ligi, točnije za momčad Iraklisa pred kraj sezone 2011/2012. Nakon toga selio se u Iran, Venezuelu odnosno Dominikansku republiku, da bi potom završio u Hrvatskoj.

Nezadovoljstvo u Grčkoj je iz dana u dan sve veće zbog velike financijske i gospodarske krize, ali očito puno manje u sportu, kada novaca za dovođenje stranih odnosno zakidanje vlastitih mladih snaga uvijek ima.

Related Articles