Splićanin na klupi Alkara

Array

Nasljednik Damira Milačića na klupi Alkara je Splićanin Mladen Vušković-Pile.

Uprava Alkara dogovorila je jednogodišnju suradnju s iskusnim splitskim trenerom. Vušković se tako nakon tri i pol godine vraća na hrvatske košarkaške parkete.

Posljednji angažman imao je u matičnom Splitu. Nekoliko je sezona vrlo uspješno vodio juniore s kojima se uspio plasirati i na završni turnir Eurolige, a potom je vodio i seniorsku momčad.

S klupe Žutih morao je otići sredinom siječnja 2012. nakon poraza protiv Sonika u Zadru. No bio je to samo okidač dugo pripremanog obračuna Nikole Vujčića s braćom Vušković.

U međuvremenu je Pile, kao član skupine vjerovnika, uspio naplatiti dio dugovanja od svog bivšeg kluba i spominjao se u kombinacijama nekoliko klubova.

“Sinjani su bili uporni i konkretni i vjerujem da ćemo ostvariti kvalitetnu suradnju. S pripremama ćemo započeti poslije Velike Gospe. Razgovarali o pojačanjima jesmo, ali zasad ne bih o konkretnim imenima. Vidjet ćemo što se nudi na tržtu, a da odgovara našim mogućnostima”, – rekao nam je Vušković i dodao:

“Imperativ je zadržati prvoligaški status bez ulaska u ‘opasne’ situacije tipa kvalifikacija, a to je najlakše ostvariti ulaskom u Ligu za prvaka. Koliko je to realno još je rano pričati. Ono što mogu obećati je da ćemo igrati prepoznatljivu, borbenu košarku koja će opet privući u dvoranu velik broj naših vjernih Maligana.”

Related Articles