Splićani poslali Slavonski Brod u dodatne kvalifikacije

Array

Splićani su došli do nove pobjede. Bili su na Gripama bolji od Slavonskog Broda i tako došli do sveukupno devete pobjede. Susret su riješili u drugom poluvremenu kada su se odvojili i riješili sve dvojbe.


Split – Slavonski Brod 89:77 (22:28; 41:46; 69:64)

Split: Mimica 20, Vučić 4, Markulin, Filipović 16, Katić 2, Madunić, Najev 16, I. Jukić 7, Matić 11, Dominović 7, J. Jukić 6, Kujundžić

Slavonski Brod: Kljaić, Ćosić 7, Čelebija 25, Živković 13, Šamija 6, Tokić, Trepalovac 10, Karlović 6, Šango 10, Šebalj


Gosti su dobro otvorili susret i zanimiljivo jest da Splićani nijednom nisu vodili tijekom prvog poluvremena. Od početnih 0:9 gostiju sve do 41:46 na poluvremenu.

U drugom dijelu “krvna slika” na terenu se mijenja, domaćini su očito dobili “jezikovu juhu” od trenera Nazora jer se odjednom bude i na krilima raspoloženih Mimice i Najeva bježe na ugodnih plus deset.

Treća četvrtina se pokazala ključnom jer su Splićani pobijedili u tom periodu s rezultatom 28:18. Do kraja su gosti pokušavali uzvratiti, ali nije im polazilo za rukom. Bez Subotića, večeras se uz Mimicu (20) i Najeva (16), istaknuo i Filipović također sa 16 ubačaja. Kod gostiju je pak Čelebija odigrao sjajnu utakmicu ubacivši 25 poena.

Ovom pobjedom Splita u Ligi za ostanak riješene su sve dvojbe. Sada je i matematički sigurno da će Brođani u dodatne kvalifikacije za ostanak u A1 ligi protiv drugoplasirane momčadi iz kvalifikacija.

Related Articles