Poznati su prvi finalisti Noćnog hakla 6

Array

Usprkos lošoj prognozi i jakom vjetru na dan održavanja 1. kvalifikacijskog turnira na ŠRC Grana Klaka, hakleri se nisu dali smesti te je turnir održan prema planu i programu. Najhrabriji su bili cure i dečki u kategoriji U14 te dečki U18 koji su prkosili vremenu te odličnim utakmicama pokazali tko je najbolji i tko zaslužuje nastup u Velikom finalu.

Cure iz KK Remete bile su najbolje u svojoj kategoriji, dok su u istoj kategoriji pobjedu odnijeli dečki iz ekipe Mast. Dvije ekipe iz kategorije U18, ZGD i Splash brothers, izborile su finale te čekaju protivnike iz Španskog i borbu za prva tri mjesta pod reflektorima na glavnom zagrebačkom trgu.

Prava borba vodila se u seniorskoj kategoriji od samog početka turnira. Odlične utakmice u skupinama najavile su još bolje i napetije u 2. krugu natjecanja. Dečki iz ekipa Ne brini amigo i Gumi defekt ostavili su srce na terenu u borbi za treće mjesto, zadnje koje vodi na Trg. Uspješnjji su bili Ne brini amigo koji su odnijeli tijesnu pobjedu rezultatom 12:11.

Utakmica koja je zatvorila 1. kvalifikacijski turnir na Klaki bila je ona finalna između Fišer grupe i Sportme.hr. Potonji su se dobro držali no Fišerovci su bili prejaki za njih te su, zabivši 21 koš, došli do pobjede te na Trg idu kao pobjednici 1. kvalifikacijskog turnira. Drugoplasirani Sportme.hr svojom su odličnom igrom također izborili Veliko finale gdje ih očekuju prošlogodišnji finalisti i 3 najbolje ekipe zapada koje ćemo dobiti idući vikend.

U pauzi između četvrtfinala i polufinala održala su se natjecanja u tricama i slodobnim bacanjima. Marina Lidija Kalebić pomela je mušku konkurenciju zabivši za pobjedu 5 od 5 slobodnih bacanja, dok je u natjecanju u tricama najbolji bio Ivan Penić.

Idući vikend Noćni hakl seli u Špansko (Trg 101. brigade), gdje će se održati 2. kvalifikacijski turnir. Novih sedam ekipa u 4 kategorije imati će priliku izboriti nastup u Velikom finalu 18.05 na Trgu bana Josipa Jelačića.

Prijave* za 2. kvalifikacijski turnir otvorene su do 08.05. u 23:59, a svoju ekipu možete prijaviti na sljedeće načine:

1. porukom na Facebook profilu https://www.facebook.com/haklnocni

2. porukom na Fan Page https://www.facebook.com/nocnihakl?ref=hl

4. e-mailom na nocni.hakl@gmail.com

5. na broj mobitela 099/6766-934

* Natjecanje se odvija u 4 kategorije: ženski hakl, U14, U18 i seniori.

Related Articles