Split ili Zadar?

Array

Još je samo nešto manje od dva sata preostalo do Dalmatinskog derbija između Zadra i Splita koji će odlučiti koja će momčad ostati u ABA ligi, a koja će iz nje ispasti.

Evo nekoliko razmišljanja bivših igrača Zadra, domaćih, ali i onih koji nisu iz Zadra, ali su s ponosom nosili boje Zadarskog dresa. Svi oni znaju kako je igrati pod ogromnim pritiskom kojeg donose navijači Zadra, a sa njima je za Zadarski list razgovarao Roman Morović.

Rok Stipčević: „Vjerujem u pobjedu”

Svi smo svjesni velike važnosti ove utakmice. Zadar je bezbroj puta pokazao da je grad košarke i grad velikog srca. Mislim da je upravo sljedeća utakmica trenutak, kada se svi opet trebamo skupiti, ujediniti i svatko na svoj način pomoći našem voljenom klubu. Svaki domaći igrač, koji je igrao za Zadar, itekako zna što znači puna dvorana i podrška navijača, Tornada i svih ostalih ljubitelja kluba u ključnim trenucima tako važnih utakmica. Svakako će se sve odlučivati na terenu i najviše tereta će iznijeti igrači i trener, ali siguran sam da će im puna dvorana biti vjetar u leđa, koji će im dati dodatnu snagu, a u isto vrijeme protivniku vjetar u prsa. Punu dvoranu ne trebaju doživjeti kao pritisak, već kao prednost, što i jest. Igrači neka se još ovo kratko vrijeme koncentriraju na utakmicu i pobjedu, a onda će biti vremena za razmišljanje o svemu ostalom. Sigurno će biti teška utakmica, ali vjerujem da možemo pobijediti i tako omogućiti da se kroz prvenstvo Hrvatske izbori sudjelovanje u ABA ligi i sljedeće sezone.”

Marko Popović: „Svi kao kapetan”

“Puna dvorana i ne mora biti prednost, već bi mogla biti pritisak na domaće momke, ali treba ih se rasteretiti, jer nisu oni krivi što je došlo do ove situacije. Problemi su se godinama nakupljali i sada je Zadar na nekakvoj prekretnici. To je žalosno, ali klubu se ne smije dogoditi sudbina Šibenke. Iskreno, ne bojim se za Ivanova, Prostrana i Batura, već za druge, kojima je Zadar usputna stanica. To ne znači da će naši momci donijeti pobjedu, ali uvijek igraju sa svim srcem. Da su svi kao kapetan, danas ne bismo govorili o odlučujućoj utakmici.”

Tomislav Ružić: „Momčadi treba bezuvjetna podrška”

“Nažalost, došli smo do utakmice koja Zadru može značiti ispadanje iz ABA lige. Puna dvorana može biti dvosjekli mač i stvoriti veliki pritisak na domaće igrače. Nadam se da će smoći snage da odigraju utakmicu na visokom nivou. Svi ostali problemi koje klub ima, ne bi trebali utjecati na događaje na parketu i u dvorani. Trebaju se skupiti svi navijači i dati pravu podršku momčadi, bez obzira na tijek utakmice. Igrači u svakom trenutku moraju znati da su navijači uz njih. Nadam se da će Zadar pobijediti i da će se pronaći način da se klub nekako stabilizira.”

Jurica Žuža: „Bit će života i nakon nedjelje”

“Znam da će se sada stvoriti veliki pritisak u gradu. Znam kako grad diše, ali mislim da ne treba dizati euforiju. Života će biti i nakon nedjelje. Ništa neće prestati. Zadar je grad košarke i nitko neće dozvoliti da se klub ugasi, isto kao Hajduk u Splitu. To su simboli grada i ostat će, bez obzira na jednu utakmicu. Ne treba raditi pritisak ni na koga, nego pustiti igrače da se u miru pripremaju. Nadam se da će ih podržati puna dvorana. Svi moraju biti kao jedan, dobiti utakmicu i ostati u ligi. Zadar je uvijek favorit u svojoj dvorani, bez obzira protiv koga igrao. Šanse su podjednake, ali domaći teren može biti zadarska prednost. Ukoliko uspiju uštopati Vujčića, koji je Splitov motor, motivator, realizator, asistent, sve, imaju velike šanse. Morat će paziti i na šut Mimice. Ne smije mu se ostaviti puno prostora, nego trčat za njim i daviti ga cijelu utakmicu. To su dvije ključne stvari, koje moraju zatvoriti.”

Hrvoje Perić: „Zadar je bolji”

“Iskreno, mislim da je Zadar bolja momčad od Splita. To su već i dokazali u prvom dijelu sezone, kada su ih pobijedili na Gripama. Istina je da se u jednoj utakmici, u kojoj je ulog tako velik, svašta može dogoditi, ali nošeni zadarskom publikom, željom i energijom, kojom su ove sezone pobjeđivali i momčadi većeg renoma od Splita, pobjeda Zadra je neupitna.”

Juby Johnson: „Igrajte srcem za Zadar”

Pozdrav mojim Zadranima. Nedostajete mi mnogo više nego što možete zamisliti. Kada budete igrali ovu utakmicu, dajte sve od sebe za grad Zadar i igrajte sa srcem. U Zadru su uvijek igrali borci. Nemojte igrati samo za ime na pozadini dresa, nego za ono što piše naprijed, Zadar! Želim vam sve najbolje i siguran sam da ćete u nedjelju pobijediti i ostvariti ono što želite. Voli vas vaš Juby.”

Related Articles