Split išao preko 100 protiv Sonika

Split je u zaostalom susretu 28. kola HT Premijer lige na Gripama svladao Sonik Puntamiku sa 105:70 (16:24, 30:13, 30:17, 29:16). Gosti su nekakav otpor, na krilima Tomislava Cvitkovića (21 poen), pružili u prvoj četvrtini, a onda su se “Žuti”, nakon “jezikove juhe” trenera Mile Karakaša probudili i bez Roka Ukića, Luke Babića, Ivana Perasovića i Blaža Mesičeka te Pavla Marčinkovića (dobio nezgodan udarac u drugoj četvrtini) jednostavno “pomeli” Sonik Puntamiku.

Imao je Split čak 49 skokova, 33 asistencije svjedoče o brzoj igri. Darko Bajo ostvario je “double-double” (16 poena, 10 skokova), Marko Luković ubacio je 21 poen, Marin Marić 20, svi igrači su se upisali u strijelce.

“Trebala nam je ovakva utakmica, neke igrači smo odmorili, neke vratili u život. Osim prve četvrtine reakcija momčadi je bila zadovoljavajuća. Marčinković je dobio udarac, ali vjerujem da će sve biti u redu, Pavle je čvrst momak”,  kazao je Splitov trener Mile Karakaš.

Trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš nije imao što nego sportski priznati poraz.
Znali smo da je ova utakmica potencijalan hod po tankom ledu, Split je bio ranjen i morao se iskupiti protiv nas. Odigrali smo kvalitetno prvo poluvrijeme, ali teško smo se nosili sa Splitovom visokom linijom i to se vidjelo u 30 skokova razlike. Igračima nemam što zamjeriti, ne može se protiv ove širine Splitovog rostera”, rekao je Kuliš.

KOMPLETNA STATISTIKA

Related Articles