Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Split na korak do preokreta i senzacije

  Ne može bez drame na Gripama. Splitski gledatelji pretplaćeni su na dramu i preokrete. Splićani su propustili veliku priliku nakon sjajnog otvaranja utakmice. Cibona je “protutnjala” dvoranom u trećoj dionici i pobjegla na plus 18. Širko je vratio “Žute” u igru i korak do preokreta pet minuta prije kraja, ali u igru se vratio Marko Tomas i riješio utakmicu. U zadnje dvije minute Novačić pune demoralizirane Splićane i vraća Cibose na 17 razlike.


  HT Premijer liga, 15. kolo, 2. veljače

  Split-Cibona 80:97 (20:21, 22:20, 14:32, 24:24)

  (Širko 18, Kedžo 16, Marčinković 12, Scott 10(6as) -Tomas 21(9sk,4as), Novačić 18, Žorić 15(9sk)


  Odlično domaćini otvaraju utakmicu serijom 7:0. Henrik Širko nosi Split s devet poena u prvoj četvrtini do 13:2. Bilinovac je bio previše agresivan pa je nakupio tri prekršaja u pet minuta pa su Cibosi brzo otišli u bonus. Suci su svirali svaki kontakt pa se izveo popriličan broj slobodnih bacanja.

  Marko Tomas i Domagoj Bošnjak smirili su strasti za prve poene Cibone. Tomas je, kao i Širko, u prvoj dionici ubacio devet poena i doveo goste do 15:12. Širko baca dvije lopte “u bunar”, Nazor pogađa s uvođenjem Gilberta i Uljarevića. Mladi Cibonin playmaker razigrava Žorića koji do kraja četvrtine ubacuje sedam poena i dovodi Cibose na plus jedan na kraju četvrtine.

  Drugu dionicu otvaraju Kedžo i Jukić serijom 7:2. Uslijedila je serija promašaja da bi prvo Širko ludom tricom digao publiku na noge, a zatim Marčinković zakucao za 32:26. Nazor zove minutu odmora i ponovno Marko Tomas vraća Cibonu u igru. Završnicu prvog dijela obilježava isključenje Marina Rozića koji dobiva nesportsku, a uskoro i isključujuću tehničku pogrešku. “Žuti” ni to nisu kapitalizirali na pravi način, a poluvrijeme je zaključio Bošnjak nakon teškog ulaza za 42:41 u korist Splita.

  Uljarević asistencijom Bošnjaku, a zatim i polaganjem otvara drugi dio utakmice (46:49). Skelin reagira minutom odmora. Split bez ideje u napadu, Jukić izlazi zbog pet prekršaja, a Uljarević prvo tricom, Tomas od “ploče” poslije skoka u napadu i Domagoj Bošnjak ponovno tricom dovode Cibonu na plus 17, sveukupno velikom serijom 18:0. Splitu ni druga minuta odmora nije pomogla, a Skelin jednostavno nije uspio pronaći rješenje.

  Potpuno je Cibona nadskakala Splićane. Nazor krajem treće dionice uvodi Geramipoora koji je posterizirao Špaletu i za to dobio dodatno bacanje za najvećih plus 18 Cibone. Splićani su propustili dosta otvorenih šuteva, naročito Filipović, i treća dionica završava s plus 17 gostujuće momčadi.

  Scott prvo teškom dvicom, nakon njega Kedžo tricom te Mate Westbrook Kalajžić zakucavanjem na početku posljednje četvrtine vraćaju Split na minus deset. Nakon minute odmora gostiju Širko krade loptu i polaže za minus osam. Idući napad Širko nastavlja svoj zalet koš-faulom i vraća Split na minus pet sedam minuta prije kraja.

  Ludu seriju Splita nastavlja Scott tricom preko Žorića. Ponovno u igru ulazi Marko Tomas koji donosi ravnotežu u igru “Vukova” s važnim skokovima i još važnijom vanserijskom tricom za plus sedam Cibone (74:81) četiri i pol minute prije kraja.

  Tomas pogađa još jednu tricu, ali Scott uzvraća istom mjerom za 77:84. Žorić donosi mir nakon teškog polaganja za 77:86. Scott pokušava nerezonski i promašuje, a Žorić s linije slobodnih bacanja te Novačić tricom “pečate” sudbinu Splita.

  zadnje objave