Split prokockao plus 21 protiv Kvarnera

Splićani su nakon odličnog početka ispustili ogromnu prednost i sa samo osam raspoloživih igrača nije bilo snage za pobjedu. Gosti su tako ubilježili važnu pobjedu u susretu u kojem su im pripale tri vrlo dobro odrađene četvrtine. Slavili su sa 65:67.

Dobro su domaćini krenuli u susret sa uvodnih 6:0. Nakon toga se i dalje gosti ne uspijevaju snaći pa Splićani nižu serije poena. Prednost je rasla do 22:4 minutu prije kraja četvrtine, a zanimljivo je što su ta četiri poena postignuta “silaznim putanjama”, odnosno suci su priznali dvije blokade domaćina kao poene. Ipak su gosti malo smanjili pred odlazak na prvu stanku (28:10).

Počeli su se gosti u nastavku približavati, bili su sredinom četvrtine na 34:27, no preko Siriščevića domaćini ipak vrlo dobro održavaju prednost do poluvremena. Sobin je zaključio prvi dio za 44:32 Splita, i ništa nije nagovještavalo ono što će se u nastavku dogoditi.

U drugom dijelu smo gledali probuđeni Kvarner, dobrom obranom prisilili su Splićane na promašaje i domaćini su tako upali u krizu od skoro pola četvrtine sa samo par postignutih poena. Do kraja četvrtine gosti su se uspjeli vratiti u egal približivši se na samo minus pet (46:41) i propustili su čak u par navrata još više smanjiti zaostatak ne forsiranim greškama.

Razigrao se u posljednjoj četvrtini Jure Škifić. Vratio je Kvarner u potpunosti u igru i čak donio malu prednost (54:59). Nakon toga igra se izjednačeno većinu četvrtine i u završnicu se ušlo u egalu (65:65).

Tada na scenu nastupa Krivec koji polaganjem u posljednjim sekundama donosi Kvarneru ključne poene za 65:67, a na drugoj strani Splićani nisu uspjeli organizirati posljednji šut pa je Katić promašio za produžetak.

Škifić je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 18 poena, Radić mu se pridružio sa 16. Kod Splićana je najefikasniji bio Kraljević s 20 poena i osam blokada. Dobar je bio i Siriščević s 13 ubačaja.