Split slavio protiv Zadra nakon produžetka

Košarkaši Zadra poraženi su u Splitu protiv momčadi Ivice Skelina nakon produžetka rezultatom 81:73 (8:13, 21:16, 16:22, 22:16, 14:6). Ovo je bila poprilično izjednačena utakmica od početka do kraja. Nakon prvih 20 minuta rezultat je bio izjednačen 29:29. Zadrani su nakon treće četvrtine poveli šest razlike, međutim momčad Splita nije se predala te su se držali tijekom cijele zadnje četvrtine i 22 sekunde prije kraja Rebić je zabio tricu za vodstvo Splićana 67:65. Zadar je nakon toga imao napad gdje je Jonathan Galloway zabio koš za izjednačenje. U produžetku Splićani su imali više snage te su se odvojili od Zadra s dvije trice Čampare te su držali vodstvo do kraja utakmice. Domagoj Vuković je bio najbolji strijelac Zadra s 14 poena, dok su Pavle Marčinković i Sani Čampara predvodili Split s 14 poena. Ove dvije utakmice odigrane su povodom 75. rođendana oba kluba, a imale su i humanitarni karakter s obzirom na to da su Zadar i Split zajednički otvorili račun u OTP banci na koji su uplaćivane donacije kao svojevrsna ulaznica. Sredstva će biti proslijeđena epidemiološkim službama Splita i Zadra.

Dominik Mavra, igrač Zadra: “Pa dobro, mislim da rezultat nije toliko bitan. Vidjeli smo u čemu smo griješili i koje stvari su bile dobre. Još smo bili poprilično umorni od priprema. Nismo se spremali da odigramo ovu utakmicu za rezultat nego da se pokušavamo dignuti što više. Bilo je dosta dobrih stvari i dosta još stvari koje moramo popraviti.”

Veljko Mršić, trener Zadra: “Bila je dobra utakmica, čvrsta utakmica. Izgledala je kao prava prvenstvena. Vidjeli smo puno dobrih stvari koje ćemo moći koristiti na početku sezone. Nismo znali prelomiti utakmicu, držali smo vodstvo utakmice nekih 35. minuta, imali smo i po desetak razlike. Igrači Splita su cijelo vrijeme bili tu iza nas, nisu odustajali nikako. Na kraju je Split pogodio neke šuteve dok mi te iste šuteve nismo pogodili. Pripremni period je gotov, u nedjelju nam počinje sezona i više nema eksperimentiranja. Vidjeli smo sve tko što može, svi igrači su došli u pristojnom fizičkom stanju. Imamo još 7 dana sve još posložimo da u nedjelju počnemo sezonu s pobjedom. Naši mladi igrači su pokazali dosta toga. Brala je odigrao svih 5 utakmica, imao je pristojnu minutažu i bit će jedan od 12. Pokazao je da se na njega može računati, on je budućnost Zadra. Sigurno da ga moramo tako gledati i odgajati da bude pravi sportaš.

Ivica Skelin, trener Splita: “Bilo je čvrsto s obje strane, zanimljivo, na mali broj poena. Izuzetno sam zadovoljan s Čamparom, Rebićem, utakmicu su iznijeli Bajo i Vranković, pa Perasović, koji može još i bolje. Oni su iznijeli utakmicu.”

Split – Zadar 81:73 (8:13, 21:16, 16:22, 22:16, 14:6)
SPLIT – Dvorana Gripe. Bez gledatelja. Suci Radojković, Roglić i R. Hordov.
Split: Đoković 4, Gizdavčić, Perković 11, Marčinković 14, Čampara 14, Bajo 12, Šarić, Vranković 13, Kedžo 6, Perkušić, Perasović 2, Rebić 5. Trener Ivica Skelin.
Zadar: Vuković 14, Worku 10, Brala 8, Bursać 6, Mavra 13, J. Planinić 6, D. Planinić 4,  Boykins 6, Vujičić, Palokaj, Junaković, Galloway 4, Gilbert 2. Trener Veljko Mršić.

Related Articles