Split treći, Darda četvrta na turniru u Sarajevu

Array

14. i 15. rujna 2012. godine na 8. memorijalnom turniru ”Mirza Delibašić” u Sarajevu, uz domaćina KK Bosna, sudjelovali su KK MZT Skopje, KK Split, te KK Vrijednosnice Os Darda.

U polufinalnim je utakmicama Split izgubio od makedonskom MZT Skopja, dok je Bosna bila bolja od Vrijednosnica OS Darda. Više o tim susretima možete pročitati ovdje.

Hrvatski su predstavnici turnir okončali utakmicom za treće mjesto, u kojoj je Split pobijedio Dardu rezultatom 76:66.

Split -Vrijednosnice OS Darda 76:66

Split: Subotić 21, Reinholt 3, Marinelli, Vujčić, Markulin, Krušlin 2, Vukušić 16, Dijan 10, Sobin 8, Kraljević, Mimica 16, Vuković. Trener: Mladen Erjavec
VROS Darda: Kujundžić, Meznarić 8, Tešija 19, Šarić, Salamun 10, Perajica 13, Mandić, Hrkač, Hrnčić 4, Turalija, Pandurić 12. Trener: Senad Muminović

Gostovanje u Dardi za Splićane je u minule tri sezone bilo jedno od najneugodnijih u A-1 ligi. U narednoj sezoni Split i VROS Darda igrat će u različitim natjecanjima, barem u prvom dijelu sezone, no međusobni okršaj u Sarajevu ponudio je još jedan zanimljiv dvoboj dalmatinskih i baranjskih “žutih”. Splićani su odnijeli konačnu pobjedu 76:66 nakon 40 minuta u kojima su kontrolirali tijek utakmice. Split je u svoju korist riješio sve četiri četvrtine, a trener Mladen Erjavec izrotirao je svih 12 igrača. Vujčić je dobio poštedu, bio je na parketu tek nekoliko minuta, no zato je s 21 poenom u 22 minute svoj povratak nakon bolesti objavio razigravač Srđan Subotić. Vukušić i Mimica ubacili su po 16 poena, Dijan 10, Sobin osam. Kod Darde trener Muminović imao je problema s tankom klupom zbog nedostatka bolesnog Bičvića i nedostatka drugog centra. Igrala je Darda veliki dio susreta sa šestoricom igrača koji su se jedini i upisali u listu strijelaca. Splićanin Stjepan Tešija bio je najmotiviraniji u redovima Darde i susret završio s 19 poena.

Turnir je osvojila ekipa MZT Skopje koja je u finalu pobijedila Bosnu rezultatom 89:62. Makedonci su se pokazali kao najkvalitetnija ekipa turnira te će predstavljat osvježenje u ABA ligi.

Baranjcima je ovaj turnir poslužio kao dobra provjera trenutnih mogućnosti s vrlo teškim protivnicima. Trener Muminović isprobao je u dvije utakmice gotovo sve igrače, a ohrabruje dosta velika minutaža ”zaštićenih” Pandurića, Šarića, Hrkača i Kujundžića. Novi igrači Hrnčić, Tešija i Salamun još nisu na nivou koji se od njih očekuje ali su pokazali potencijal – naročito Tešija. Sljedeća provjera Darđana je u srijedu 19. rujna u Subotici protiv Spartaka.

Related Articles