Split u infarktnoj završnici do pobjede protiv Cibone

Array

Kakva utakmica u Splitu, gdje je domaćin u nevjerojatnoj utakmici prepunoj preokreta na kraju ipak došao do pobjede u infarktnoj završnici, rezultatom 70:67.

Žuti su u utakmicu ušli furiozno, te su na krilima Cobbinsa, Marčinkovića i Gabrića prvih deset minuta završili ogromnom razlikom od 16 poena (25:9). U drugoj četvrtini se Cibona budi te se ponajviše zahvaljujući raspoloženom Jeffersonu uspjeva vratiti u utakmicu, a nakon predaha, u trećoj četvrtini Vukovi najprije dolaze do izjednačenja, a potom u zadnjih deset minuta i do potpunog preokreta i vodstva od šest poena razlike (51:57).

Splićani se dobrom igrom u napadu i agresivnom obranom vraćaju u utakmicu, na 26 sekundi do kraja rezultat je izjednačen (67:67), a junak utakmice je postao već spomenuti Marčinković ubačenom tricom na šest sekundi do kraja, za veliku pobjedu Splita.

U redovima domaćina najbolji su bili Cobbins s 20 poena i čak 18 skokova, Gabrić s 19 i Marčinković s 14 poena. Kod Vukova najefikasniji su bili Ljubičić s 20 poena i Jefferson s 15 poena i 10 skokova.

Related Articles