Split u napetoj završnici tek nakon produžetaka svladao Zabok

Array

Kakva utakmica u Zaboku, gdje su Splićani spretnijom završnicom uspjeli svladati domaći Zabok.

Zabok je bolje odigrao prvu i drugu četvrtinu, osobito drugu, koju je završio razlikom od sedam poena (plus 3 iz prve četvrtine) te je na odmor otišao s velikih deset poena prednosti.

U nastavku utakmice se gosti bude, dobivaju treću i četvrtu četvrtinu te uspjevaju izjednačiti rezultat i izboriti produžetke. Najzaslužniji za preokret je bio Maj Kovačevič, kojeg Zabočani jednostavno nisu znali zaustaviti.

U produžetku Splićani nastavljaju dobro igrati, predvođeni Mateom Kedžom, Pavlom Marčinkovićem i Michaelom Cobbinsom odlaze na 88:82. Domaći se pokušavaju vratiti u utakmicu, na krilima Ivana Batura dolaze na minus dva poena zaostatka (86:88), a onda točku na i stavlja Kovačevič još jednom tricom. Velika pobjeda za splitske Žute, ukupno sedma u tekućoj sezoni HT Premijer lige.

Najefikasniji u redovima pobjednika je bio Marčinković s 20 poena uz 7 skokova i šest asistencija, Kedžo je dodao 19 poena uz 7 skokova i pet asistencija, a Kovačevič 16 poena (4/5 trice). Kod domaćih je najbolji ponovno bio Batur s 26 poena, pet skokova i pet asistencija, dok je Patrik Jambrović zabio 18 poena.

Related Articles