Dobra partija Bogdanovića u novoj pobjedi Indiane

U derbiju Istočne konferencije Pacersi su u gostima uspjeli poraziti Sixerse za koje noćas nije igrao Butler zbog ozljeda. Druga utakmica koju je odigrao Oladipo nakon ozljede i nova velika pobjeda. Ovo je sada šesta utakmica za redom koju su Pacersi uspjeli odvesti na svoju stranu. Na kraju je rezultat bio 113:101.

Počelo je žestoko s obje strane. Agresivna obrana i puno kretanja u napadu od strane obje ekipe okarakteriziralo je današnju utakmicu. No, iako je želja bila tu šut je štekao i jednima i drugima, pa su se stoga momčadi prebacile na unutarnju igru i tu smo vidjeli show Embiida. Centar Sixersa izgledao je dominantno, gotovo nezaustavljiv nemilice je trpao koš. Indiana je pokušala odgovoriti na sve načine, ali u prvom dijelu starteri osim Younga nisu izgledali dobro. Ipak srećom po njih ukazali su se Joseph, Sabonis i ostali igrači s klupe koji su spriječili veće odvojenje Philadelphije.

Treća četvrtina i Bojan je odlučio preuzeti konce u svoje ruke. Počeo je puno agresivnije ulaziti u reket i na svaki otvoreni šut digao bi se te je tako jako brzo došao do 14 poena i time je smanjio pritisak Oladipa koji je u posljednjoj dionici odlučio prelomiti utakmicu. Napokon su mu šutevi počeli ulaziti te je skupio i puno asistencija. Naravno ne smijemo zaboraviti Younga koji je danas sigurno bio najbolji igrač na parketu. Njegova borbenost i obrana na Embiidu osigurali su miran nastavak utakmice za Indianu i još je dao svoje u napadu zabivši vrlo bitne poene zadnjih nekoliko minuta. Na kraju je Indiana pomalo iznenađujuće nakon očajnog starta u ovom susretu ostvarila novu vrijednu pobjedu.

 

Kao što sam već spomenuo u ovom susretu Young je bio najbolji igrač te je utakmicu završio s 26 poen i 10 skokova, a naš Bojan Bogdanović je uz odličan šut 7/13 završio utakmicu s 18 poena, 5 skokova i dvije asistencije.