Split uz puno problema slavio protiv žilavog Bosca

Array

Nova pobjeda Splita u kojoj su svi očekivali šetnju žutih, ali se Bosco pokazao kao tvrdi orah. Neki će reći da je ovo još jedan poraz za trenutno najslabiju momčad lige, ali sigurno nitko ne može biti nezadovoljan nakon ovakvog izdanja. Vodili su Splićani cijelu utakmicu, ali nikako nisu uspjeli slomiti Bosco koji je u igri bio do zadnje sekunde. Split je na kraju slavio rezultatom 79:77.


Premijer liga, 5. kolo, 3. studeni

Bosco – Split 77:79 (21:28, 19:13, 18:26, 19:12)

(Korać 24(6sk), Scott 15 – Kovačević 17, Gabić 16(9sk))


Odmah na početku ušao je Split dominantno u utakmicu. Došli su brzo u to vodstvo koje su pokušavali održati. No, iako su većinom bili u prednosti nikako se nisu uspjeli odvojiti. Bosco je cijelo vrijeme bio na par poena od Splita ponajviše zahvaljujući Koraću koji je odigrao jednu dobru partiju danas. Unatoč svemu tome Splićani nisu dopustili Boscu previše da se razmaše. U dobroj su šuterskoj formi bili Kovačević i Gabrić te su svojim poenima do početka odmora održali Split iznad vode.

U trećoj četvrtini Split je još jače krenuo te su odmah na početku vratili ono vodstvo iz prve četvrtine. No, Bosco je i dalje bio u igri. Vidjeli smo i dobre poteze mladoga Jana Palokaja, uz njega Scott je radio ono što je i trebao, a to je postizanje poena. Zadnjih nekoliko minuta igralo se koš za koš. Bosco je pokušao iznenaditi Split i to im je skoro pošlo za rukom. Zapravo imali su šut za pobjedu, ali su promašili tricu. Na drugom dijelu terena Kalajžić je promašio oba slobodna bacanja, ali bilo je premalo vremena za nekakvu razrađenu akciju. Na kraju su Splićani izvukli pobjedu u utakmici koja je trebala biti lakša za njih.

Related Articles