Split vratio 15-godišnjaka s posudbe

Array

Odlaskom Ivana Siriščevića u Cibonu osiromašio je ionako tanak roster košarkaša Splita, pa je momčadi s Gripa pred nastavak natjecanja priključen Mate Kajalžić, 15-godišnjak koji je vraćen s posudbe iz Omiš Galeba.

Kalajžić, još uvijek kadet, igra na poziciji razigravača, a u prvoj momčadi omiškog drugoligaša proveo je zadnje dvije i pol sezone. Prošla polusezona bila je najefikasnija za Kalajžića, kada je u devet odigranih utakmica prosječno ubacivao 9,1 poena. Bio je i članom mlađekadetske reprezentacije Hrvatske, a prošle je godine dobio nagradu grada Omiša za najperspektivnijeg sportaša grada na ušću Cetine.

Kalajžić će tako biti jedan od najmlađih igrača A1 lige, a da li će dobiti prilike osjetiti i prve prvoligaške minute, saznati ćemo do kraja proljeća. Ukoliko bude samo popunjavao broj u zapisniku, ovaj će potez Splićana biti za svaku kritiku, jer se mladi igrač mogao još natjecati u drugoligaškom društvu. S druge strane, pitanje je koliko jedan 15-godišnjak, ma koliko talentiran bio, može pridonijeti jednoj prvoligaškoj momčadi u situaciji kada se ona bori za goli život i opstanak.

Konkurencija na poziciji organizatora igre biti će opaka i mladi će se Omišanin morati dobro potruditi da dođe do minutaže pored 18 godina starijeg Srđana Subotića i mladih igrača s već solidnom minutažom Rokom Dominovićem i Goranom Filipovićem. Prve odgovore dobiti ćemo već u subotu, kada na Gripama momčad Ante Nazora ugošćuje košarkaše Kvarnera 2010.

Related Articles