Splitska mladost slomila otpor Alkara

U 8. kolu A1 lige za prvaka Splićani su na Gripama pobijedili Alkar koji je i dalje bez pobjede. Splićani ponovno bez pola momčadi u otvorenoj utakmici bez dobrih obrana su uspjeli slomiti dobar otpor Sinjana tek u posljednjoj dionici i upisati pobjedu. Završilo je s 84:74 za domaćine.

[rezultat id=413]

Utakmica je počela izjednačeno. Gosti su u početnim minutama pokazali zube i ne daju se olako slomiti. Nakon vrlo izjednačenih osam minuta s blagom prednošću Splita, domaćini se tricom Markulina odvajaju na prvo osjetnije vodstvo (23:16). No, ponovno borbeni gosti nastupaju na scenu i vraćaju se u igru preko Bilića i Gaurine i tako četvrtinu zaključuju s malom prednošću Splita(28:26).

I  u nastavku se domaćini malo odvajaju (34:28), ali ponovno Sinjanji pokazuju borbenost i hrabrost te se i dalje ne daju slomiti. Nisu baš treneri zadovoljni obranama što se i vidi po broju postignutih poena s obje strane. Na odmor se pak otišlo s 52:48 za Split.

Važno je istaknuti i učinak Filipa Kraljevića koji je za 16 minuta igre u prvom dijelu ubacio 20 poena i pridodao šest skokova i jednu blokadu. Zasigurno poluvrijeme sezone za mladog Splitovog centra.

U drugom dijelu se i dalje nastavlja igra koš za košem, mladi splitski sastav se ne uspijeva odvojiti. Bez glavnih uzdanica i s “vrtićem” na parketu logične su i oscilacije i trpljenje na rezultatu. Domaćini to rade jer ionako nemaju što izgubiti jer nemaju pravo nastupa u ABA ligi dogodine.

U posljednju dionicu se ušlo s plus pet za Split. I uspijevaju Žuti preko Sobina i Marinellija dovest Split do prve dvoznamenkaste prednosti (71:60). Pozvali su gosti minutu odmora, ali ni to im nije pomoglo. Marinelli i Bender su tricama povećali na plus 17 i četiri minute prije kraja su sve dvojbe riješene.

Najefikasniji u redovima Splita bio je Kraljević s 27 poena, sedam skokova i tri blokade. Priključio mu se sjajni Bender koji je iskoristio minutažu i upisao double – double učinak (13 poena i 10 skokova). Kod gostiju su se istaknuli Gaurina i Bilić (oba po 17 koševa).