Zagreb do drugog slavlja

Array

Odličnu utakmicu vidjeli smo u susretu 8. kola Lige za prvaka kojemu je Zagreb na domaćem parketu svladao Jolly. Domaćinima je ovo druga pobjeda zaredom, dok Jolly nije uspio nastaviti dobar niz rezultata. Četvrti je ovo poraz Šibenskog sastava kojim su učinili borbu za četvrto mjesto, koje vode u polufinale, još zanimljivijom.

[rezultat id=414]

Jolly preko Ronalda Rossa i Luke Kature otvara susret vodstvom 0:5. Utakmica je u rezultatskoj neizvjesnosti do 9. minute kada Juraj Segarić postiže tricu i dovodi Zagreb u prednost koju, pokazat će se poslije, više neće ispuštati. Prva četvrtina završava rezultatom 18:14 u korist Mrava.

Krajem 16.minute Miralem Halilović zakucava za 42:28, no u sljedećem napadu dobiva tehničku pogrešku i omogućava Šibenskom sastavu povratak u utakmicu. Gosti rade seriju 11:2 te se na veliki odmor odlazi s malih 44:39 za momčad iz Trnskog.

Odmah na početku drugog poluvremena, Mate Mrva i Dino Butorac rade seriju 5:0 te Jolly izjednačava. Ivan Mileković odmah je odgovorio tricom za prednost Zagreba 47:44. U 27.minuti, Nikola Garma s dvije vezane trice odvodi Zagreb na velikih 68:51. Koš faulom Domagoja Bubala, gosti zaključuju treću četvrtinu koja završava s prihvatljivih 72:63.

Na samom početku posljednje dionice Ronald Ross bacanjima i Domagoj Bubalo zakucavanjem ponovno utakmicu dovode u neizvjesnost. No gosti s tri uzastopne trice otklanjaju eventualne dileme. Kada se mislilo da je sve gotovo i da je otpor gostiju slomljen, Jolly radi seriju 8:0 i u 36. minuti na semaforu svijetli samo 82:77 za domaće. No Šibenčani su ostali bez goriva, a Zagreb je rutinski priveo utakmicu kraju koja završava rezultatom 99:87.

23 poena za Zagreb ubacio je Ante Krapić, dok je Marko Car nadodao 20. Kod gostiju ponovno najbolji je bio Ronald Ross s 31 ubačajem, a Dino Butorac ubacio je 16.

Related Articles