Splitu novi predsjednik i nova nada

Array

Košarkaški klub Split dobio je novog predsjednika. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, na današnjem sastanku nazočili su savjetnica gradonačelnika Anđelka Visković, gradonačelnik Ivo Baldasar, Nikola Vujčić te sam novi predsjednik Mislav Lović kojeg je predložio nadzorni odbor na čelu s Tomislavom Borozanom.

Lović bi službeno na funkciju trebao stupiti početkom sljedećeg tjedna. Time bi se učinio veliki korak u nastavku preoblikovanja kluba koje je neophodno da se deblokira klupski račun.

Prvenstveni cilj kluba je platiti dug od 170 000 kuna prema službenim osobama nastalima u protekloj sezoni do 1. srpnja kada ističe rok za prijavu natjecanja. Ako se navedene obaveze ne ispune, Splitu prijeti neigranje u natjecanjima pod ingerencijom HKS-a.

Dok ambiciozni prvoligaši poput Kvarnera i Jollya već kreću s prvim dijelom priprema i gledaju prema tržištu kako bi učinili još jedan korak unaprijed, u Splitu za sada ne znaju hoće li preživjeti, a kamoli s kakvim rosterom će ući u sljedeću sezonu.

Tužna je to realnost trostrukog prvaka Europe koji je godinama sustavno uništavan. Možemo se samo nadati da će Vujčiću i ostatku ekipe ostati još snage da spase posrnulog diva i postave ga na noge. Također se nadamo da će podmladak koji je jedan od najtalentiranijih u zadnjih 10-tak godina igrati u matičnom klubu, a ne sreću tražiti negdje drugdje.

Ako se problemi ne riješe na vrijeme uopće ne sumnjamo da će se, kako to obično i biva kod nas, problem riješiti pet do dvanaest i to sam od sebe. O stečajevima i gašenju Splita, Cibone i Zadra piše se već godinama, ali nikako da se to učini. Čini se da će deblji kraj, kao i uvijek, izvući sami igrači i zaposlenici kluba koji samo rade svoje posao.

Related Articles