Splitu skinuta blokada, dolaze pojačanja

Array

Dobre vijesti stižu sa splitskih Gripa. Naime, HKS je skinuo blokadu splitskom klubu tako da će se moći dovoditi pojačanja za narednu sezonu. Dogovor je postignut s igračima koji imaju potraživanja. Uspjeli su se dogovoriti s 12 igrača koji su imali zahtjev za zaštitom ugovora.

Pozitivni su to pomaci za klub koji je u velikim problemima. Nedavno je prihvaćena predstečajna nagodba s vjerovnicima nakon dogovora vjerovnika i grada. Klub sada može dovoditi pojačanja, a na vidiku se već nazire nekoliko imena.

Ante Đugum, Stipe Tešija i Jakov Mustapić bit će nova pojačanja kluba. Navedeni trio već neko vrijeme trenira s nekoć slavnim klubom, ali zbog blokade nisu mogli potpisati ugovore. Osim toga, iz kluba su demantirali odlazak Ivana Mimice u Grčku, a navodno je i načelni dogovor postignut i sa Srđanom Subotićem.

Nazire se tako “kostur” momčadi za iduću sezonu uz još par “dodataka” iz domaće škole. Što se tiče pojačanja, Đugum dolazi iz Zadra i pokriva deficitarnu centarsku poziciju. Tešija je “splitsko dite” koji je igrao u Zagrebu, Dardi i Alkaru te pokriva poziciju četvorke. Mustapić je bek-šuter koji je prošao Cedevitinu školu, a igrao je i za riječki Kvarner prošle sezone.

Dodatak je dobila i omladinska škola. Naime, u radu omladinske škole priključeni su Luka Škeva i Duje Kaliterna. Iz kluba najavljuju kako nije isključena opcija dovođenja još pojačanja, no naglašuju da nema nikakvog imperativa.

Related Articles