Srbija osigurala Svjetsko prvenstvo

Array

U utakmici za 7. mjesto koja je odlučivala o posljednjem putniku iz Europe za svjetsku smotru sljedeće godine, Srbija je nadigrala Talijane i potpuno zasluženo se plasirala na Mundijal.


Srbija – Italija 76:64 (27:11; 41:27; 55:44)

Srbija: Nedovic 12, Krstic, Micic 8, Bogdanovic 7, Bjelica 12, Markovic 12, Kalinic 3, Gagic, Krstic 17, Andjusic, Katic, Stimac 5.
Italija: Aradori 3, Gentile 14, Rosselli, Vitali, Poeta, Melli 1, Belinelli 8, Diener, Cusin 8, Datome 19, Magro, Cinciarini 11.


Srbija je bolje otvorila susret. Na krilima razigranog Nenada Krstića odmah u startu su pobjegli na dvocifrenu prednost koju su održavali do kraja susreta. Već na poluvremenu je bilo 14 razlike, a naši prekomorski susjedi do kraja utakmice niti u jednom trenutku nisu se uspjeli približiti na manje od osam razlike.

Velika je ovo pobjeda za Srbija koja je osvojila, kao i Hrvatska, prvo mjesto u skupini drugog kruga, ali je u četvrtzavršnici naletjela na Španjolsku koja ih je visoko porazila. Čak devet igrača iz ove momčadi su debitanti pa s toga ne sumnjamo da će Dudini igrači što reći u budućnosti.

Talijanima preostaje nada da će im se FIBA smilovati i udijeliti im pozivnicu za Svjetsko prvenstvo. Uz dobar lobi sve je moguće, ali s obzirom da je još nekoliko velikih košarkaških nacija ostalo bez plasmana nekako smo skeptični da će se to dogoditi baš njima.

Related Articles