Europski U18 All Star: Domagoj Bošnjak slavio sa svojom ekipom

Array

Danas je u Ljubljani pred 6000 gledatelja odigrana All Star utakmica ponajboljih europskih igrača do 18 godina. Sastali su se Bijeli i Plavi, a za potonju momčad je igrao naš Domagoj Bošnjak, igrač uvršten u prvu petorku Europskog prvenstva koje se održavalo od 18. do 28. srpnja.


Bijeli – Plavi 69:74 (20:23, 34:35, 54:55)

Bijeli: Gualtieri 8, Zagorac 13, Abalde 6, Sans 4, Martynov 6, Rebec 2, Bouteille, Kesteloot 6, Birsen 10, Slanina, Kanter 14, Diamantakos.

Plavi: Sipahi 4, Hakanson 7, Zvigurs 8, Bošnjak 2, Verbickas 2, Magdevski 5, Jeszke 13, Drašković 7, Sanli 3, Sakhniuk 2, Jokić 12, Pasecniks 9.


Bijela ekipa započinje utakmicu vodstvom 11:10 zahvaljujući tricama Sansa, Birsena i Zagorca, a nakon toga Milovan Drašković ubacuje 7 uzastopnih poena za seriju 13:2 igrača u plavim dresovima. Do kraja uvodnih deset minuta Bijeli uspijevaju smanjiti na samo 3 razlike.

U drugoj dionici sličan scenarij, Plavi odlaze na desetak razlike da bi onda ušli u crnu rupu u kojoj ne uspijevaju do kraja četvrtine zabiti koš, a protivnici predvođeni Birsenom i Zagorcem opet se vraćaju u utakmicu. Poluvrijeme završava rezultatom 35:34 u korist Bošnjakove ekipe.

U napetom drugom poluvremenu, Plavi su se pred kraj susreta odvojili na 5 razlike i do kraja sačuvali tu prednost te slavili.

Za pobjedničku momčad najviše su se istaknuli već spomenuti Damian Jeszke s 13 poena te Nikola Jokić s 12. Poražene su predvodili Karem Kanter s 14 poena i Rade Zagorac s 13 poena i 9 skokova.

“Ovo je bilo odlično iskustvo za sve sudionike, odličan način za završiti ljeto” , kazao je Kenan Sipahi za službenu stranicu Eurobasketa, turski razigravač koji je ranije ovog ljeta na europskom prvenstvu osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača.

Na poluvremenu utakmice održalo se natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Latvijac Ivars Zvigurs.

Valja napomenuti da je trebao nastupiti i Paolo Marinelli, hrvatski reprezentativac koji je uz Bošnjaka uvršten u prvu petorku prvenstva u Latviji, ali je otkazao nastup.

Related Articles