Helbich najavio prestanak karijere, Sokol u potrazi za centrom

Array

Desetak dana prije početka prvenstva sva tri slavonska prvoligaša su u potrazi za centrima. Dok ga Vrijednosnice OS Darda ne uspijevaju dovesti od prvog dana priprema, Đuro Đaković je dolaskom Massambe ipak sredio stanje pod obručem te najavljuju pojačanje na mjestu visokog krila.

U najtežoj situaciji je naš najmlađi A1 ligaš. Osječki Sokol je već otprije tragao za pojačanjem na mjestu centra kako bi našao alternativu za iskusnog Srđana Helbicha, a ovih dana, kako prenosi Glas Slavonije, ostali su i bez njega. Kapetan ekipe je najavio prestanak karijere.

Pošto Osječani nemaju pravu zamjenu sigurno im je dovođenje novog igrača glavna preokupacija. “Jasno je da moramo dovesti centra, neke smo ponude već i razmotrili, ali nismo našli ono što želimo i što nam je potrebno. Ako angažiramo centra, on mora biti odmah stožerni igrač. Pokušat ćemo taj problem riješiti što je brže moguće, ali nećemo dovoditi igrača samo zato što je visok“, rekao je za Glas Slavonije trener Zoran Helbich.

Podsjetimo, prvenstvo počinje već za desetak dana i Osječani odmah na startu igraju susjedni derbi protiv Brokera iz Darde.

Sokolovi su odigrali prije dva dana još jednu pripremnu utakmicu, uzvratili su gostovanje  mađarskom prvoligaškom klubu PVSK Panthersu iz Pečuha. U Osijeku su domaćini pobijedili s 81:79, ali sad su oslabljeni neigranjem Helbicha te Tonija Brnasa i Kaimarra Pricea uvjerljivo izgubili 87:72. Veljko Budimir s 22 i Aljoša Šarac sa 16 poena bili su najbolji u redovima Sokola.

PVSK Panthers – Osječki Sokol 87-72 (25:30, 38:43, 65-:7)

KK Osječki Sokol: Budimir 22, Šarac 19

Ovaj vikend Osječki Sokol igra na turniru u Tuzli. U subotu igra polufinalnu utakmicu protiv Drine iz Bijeljine, a u utakmicu za treće ili prvo mjesto igrati će protiv Sloboda iz Tuzle ili  Bosna iz Sarajeva.

Related Articles