Žuti još ne znaju s kojim će se sastavom suprotstaviti Zvezdi

Array

Odlična momčad Crvene Zvezde u subotu (21 sat) gostuje na Gripama, ali veliko je pitanje s kakvim sastavom će je dočekati povratnik u regionalnu ligu.

Zbog već poznate “sapunice Filipović” vodstvo splitskog košarkaškog kluba ne može registrirati trojicu prinova (Vukušića, Kraljevića i Krušlina), kao ni trenera Mladena Erjavca. Za razliku od Zadrana koji su bez puno buke riješili iste probleme s Vrkićem i Radićem, Žuti već danima “rigaju vatru” na svog bivšeg igrača koji ne želi povući zaštitu ugovora kod HKS-a dok ne bude isplaćen. Ipak, prema riječima predsjednika kluba Ilije Naletilića nazire se “svjetlo u tunelu.”

“Vjerujem da ćemo tijekom dana prikupiti novac za isplatu Marija i deponirati ga kod javnog bilježnika. U pregovore smo uključili i Ratu Tvrdića, ali ni on nije uspio ‘slomiti’ Filipoviće. Da budem pošten ja sam glavni krivac što je do ovog transfera došlo. Želio sam najbolje za klub, vjerovao sam da će nam se otvoriti neka nova sponzorska vrata, ali to se nije dogodilo. Ako uspijemo u svojoj nakani i danas ćemo moći registrirati igrače, a ukoliko ne Zvezdi ćemo se suprotstaviti s registriranim igračima i juniorima. Hvala HKS-u koji nam je u ovoj situaciji maksimalno izašao u susret”, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Naletilić.

Predstavnike medija zanimalo je i kakva je situacija s Darijom Šarićem, no tu nikakvih novosti nema. “Odluke Fibe još uvijek nema i o budućnosti Šarića znamo isto toliko koliko i vi. Uoči službenog početka nove sezone mogu samo reći da nam je cilj zadržati nepobjedivost na Gripama. Lani smo imali skor 18-1 i nadam se da ćemo i ove sezone uz naše navijače biti vrlo tvrd orah za svakog protivnika, bez obzira što imamo uvjerljivo najmanji budžet u ovom natjecanju”, smatra Nikola Vujčić, sportski direktor i igrač.

S druge strane, Zvezda odavno nije u jačem sastavu pohodila Gripe. Tijekom ljeta doveli su niz igrača koji sami mogu riješiti utakmicu. “Zvezda je individualno vrlo jaka. Igrači poput Rakočevića, Simonovića, Savovića, Browna, Almonda mogu raditi velike serije i mi ih trebamo zaustaviti agresivnom i čvrstom obranom. Neke utakmice u pripremnom razdoblju pokazale su da smo na dobrom tragu, ali ima još dosta prostora za napredovanje. Momčad redovito trenira, a pripremamo igru za obje moguće varijante. Očekujem ipak da ćemo biti kompletni i da će momci dati 200 posto kako bi se što bolje suprotstavili Beograđanima”, kazao je trener Mladen Erjavec prije potpisivanja sponzorskog ugovora Žutih i Dalmacijavina, tvrtke koja proizvodi Pipi.

“Bit će zanimljivo sljedeće subote kada se Pipi suprotstavi Cedeviti”, najavio je u šali ogled 3. kola ABA lige Ilija Naletilić.

Related Articles