Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Sreten Radović među sudačkom elitom na SP

  Poznati su suci za Svjetsko prvenstvu koje za osam dana počinje u Španjolskoj. Među njima je i Sreten Radović iz Dubrovnika. Ovaj 45-godišnjak aktivno je sudjelovao na četiri Europska prvenstva te nizu važnih utakmica, a po prvi puta će sada suditi i na Svjetskom prvenstvu.

  - Advertisement -

  Kada smo kontaktirali Radovića želeći mu čestitati i dobiti njegovu izjavu on je rekao da po sudačkom kodeksu za to mora imati odobrenje od FIBA-e i HKS-a. Zahvalio nam se na čestitkama i spomenuo da sudac, ako želi biti pravi, mora shvatiti da je on samo servis da bi igraći na terenu pružali publici što vise atrakcije i zadovoljstva. Pozvao nas je da suce ne guramo u prvi plan, nek’ o SP pričaju Ante, Bojan, Dario, Roko, Jasko… oni su najbitniji.

  Na ovogodišnjoj svjetskoj smotri sudit će 38 sudaca koji dolaze iz 28 zemalja s pet kontinentalnih zona. Prosječna starost je 38,7 godina. Najmlađi je 27-godišnji Yevgeniy Mikheyev iz Kazakhstana, a najstariji je Guerrino Cerebuch iz Italije s 50 godina. Na listi ima i relativno neiskusnih sudaca, a prosjek je 11,6 godina suđenja na najvišoj razini. Benjamin Jimenez Trujillo iz Španjolske sudi samo 3 godine kao FIBA sudac, dok ih je José Reyeli iz Meksika nakupio 20.

  Svi suci s liste su pažljivo praćeni kroz razna natjecanja, prošli su razna testiranja i sudačke trojke će imati toliko potrebnu kombinaciju iskustva i dokazanog potencijala.

  Ova skupina sudaca je pažljivo odabrana i donosi najviše standarde za suđenje koje se mogu očekivati ​​na najvećim natjecanjima – rekao je ispred FIBA Carl Jungebrand.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE